Tájékoztatás a koronavírus terjedésére tekintettel a NIF Zrt. által meghozott intézkedésekről

A NIF Zrt. számára kiemelten fontos a munkavállalók védelme. A kormányzati intézkedésekkel összhangban, a koronavírussal való fertőzés kockázatának csökkentése érdekében megelőző intézkedéseket rendeltünk el. Munkavállalóinkat folyamatosan tájékoztatjuk a szükséges lépésekről, tájékoztatókat adunk ki a higiéniai előírások és elvárások betartásával kapcsolatban.

A munkavégzés színvonalának fenntartása mellett kérjük partnereinket, ügyfeleinket, hogy kapcsolattartás érdekében mérlegeljék, elengedhetetlen-e a NIF Zrt. székházában történő személyes találkozás, egyeztetés. Az egészségügyi óvintézkedések részeként a székházba érkező vendégeinket csak abban az esetben tudjuk fogadni, ha a biztonsági szolgálat részére az érkezésükről előzetes tájékoztatás történt a NIF Zrt-nél dolgozó fogadó fél részéről.

Elrendeltük a vállalati oktatások, továbbképzések, rendezvények szüneteltetését és a személyes találkozók lehetőség szerinti elkerülését. Ezek helyett kérjük és javasoljuk a kapcsolattartás eszközeként a telefonos, videohívásos, videokonferencián keresztül bonyolítható tárgyalásokat, illetve a skype és e-mail kommunikációt.

Széles körben biztosítottuk és szabályoztuk az otthoni munkavégzés feltételeit, ezzel is törekedve a személyes interakciók, találkozások számának csökkentésére.

Társaságunk irodaépületeiben fokozott higiéniai intézkedéseket vezettünk be. A munkahelyeken fokozott takarítást, fertőtlenítést rendeltünk el. A tisztálkodási és kézmosási lehetőségeket a járvány veszélyhelyzet által megkövetelt szinten biztosítjuk. Speciális fertőtlenítőszereket szereztünk, szerzünk be.

A kialakult helyzet jelen pillanatban nem befolyásolja a NIF Zrt. beruházásában zajló projektek előrehaladását. A velünk szerződésben álló kivitelezők egyénileg szabályozzák a munkavállalóik tájékoztatásával és védelmével kapcsolatos intézkedéseket. Tájékoztatásuk alapján elmondható, hogy a zárt térben dolgozó munkavállalóik esetében a NIF Zrt.-nél alkalmazottakhoz hasonló intézkedéseket vezettek be.

A szabadban, munkaterületen dolgozó munkavállalók számára speciális egyéni védőeszközöket (pl. maszk), felszereléseket és fertőtlenítőszereket szereztek be, és folyamatosan osztanak ki. A munkahelyeken és munkaterületeken fokozott takarítást, fertőtlenítést rendeltek el. A tisztálkodási és kézmosási lehetőségeket a járványhelyzet által megkövetelt szinten biztosítják.

 

2020. március