MEGNYITJÁK AZ OLAJMUNKÁS UTAT SZÁZHALOMBATTÁN

Az Olajmunkás út lezárására 2020. április elsején került sor a MOL Dunai Finomító környezetében lévő, vasút felett átívelő ideiglenes közúti híd bontása, illetve további munkálatok elvégzése miatt.

2020. március 30-án átadták a forgalomnak a meghosszabbított vasút felett átívelő közúti hidat. A híd meghosszabbítására a Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti, 15,7 km hosszú vasútvonal-szakasz felújításához kapcsolódó pályabővítés miatt volt szükség. Az új hídra történő átterelést követően megkezdődött az addig használt hídprovizórium elbontása. A munkálatok miatt az Olajmunkás utat a Dunai Olajfinomító előtt található körforgalomtól közel 400 méter hosszban lezárták.

A munkálatok befejezését követően 2020. április 17-én 12.00-tól megnyitják az Olajmunkás utat a gépjárműforgalom előtt.

Az olajfinomítót már a felújított Olajmunkás úton keresztül lehetséges megközelíteni.

A Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti vasúti beruházás átadása 2020 végén várható. Az utazóközönség tavaly szeptember óta használhatja Százhalombatta állomáson a peronok megközelítésére szolgáló új gyalogos aluljárót. Ezzel egyidőben elkészült Százhalombatta állomás végleges, teljes vágányképe, megépültek a magasperonok, és a teljes állomás ideiglenes forgalomba helyezése is megtörtént.

A Százhalombatta – Pusztaszabolcs teljes vonalszakasz beruházásának keretében megvalósul a teljes vasúti pálya korszerűsítése, új elektronikus biztosítóberendezést, korszerű utastájékoztatási és távközlési rendszert építenek ki. A fejlesztésnek köszönhetően kis szakaszon 120 km/h, nagyobbrészt 160 km/h sebességgel haladhatnak majd a vonatok, több állomás és megállóhely is megújul.

A fejlesztés európai uniós és hazai forrás felhasználásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

2020. április