FORGALMIREND-VÁLTOZÁSRA KELL SZÁMÍTANI SZÁZHALOMBATTÁN A VÁROSKAPU ÚT KÖRNYEZETÉBEN

A Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti, 15,7 km hosszú vasútvonal-szakasz felújításához kapcsolódóan különszintű csomópont épül az Iparos úton. A csomóponthoz vezető körforgalom építése során egy szakaszon lezárják a Városkapu utat.

A lezárás 2020.05.11. 07:00-tól tervezetten 2020.06.30-ig van érvényben.

A lezárás ideje alatt bontják a tervezett körforgalom területén a meglévő burkolatokat, elvégzik a szükséges közműkiváltásokat, ezt követően megtörténik a burkolat építése, továbbá szegélyépítések az út, a járda és kerékpárút területén.

A kijelölt terelőút a Damjanich utcán és az Erkel Ferenc körúton keresztül halad.

A lezárás ideje alatt a környező ingatlanokba történő bejutás biztosított lesz. A korlátozás a gyalogosforgalmat nem érinti, a kerékpárosok terelőúton közlekedhetnek. Az érintett szakaszon a Volánbuszok módosított útvonalon közlekednek, ezért kérjük, hogy utazás előtt a lezárásról és a pontos menetrendet illetően tájékozódjanak a  VOLÁNBUSZ weboldalán.

A Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti vasúti beruházás átadása 2020 végén várható. Az utazóközönség 2019 szeptembere óta használhatja Százhalombatta állomáson a peronok megközelítésére szolgáló új gyalogos aluljárót. Ezzel egyidőben elkészült Százhalombatta állomás végleges, teljes vágányképe, megépültek a magasperonok, és a teljes állomás ideiglenes forgalomba helyezése is megtörtént. 2020 márciusában átadták a forgalomnak az olajfinomító előtti vasút felett átívelő meghosszabbított közúti hidat.

A Százhalombatta – Pusztaszabolcs teljes vonalszakasz beruházásának keretében megvalósul a teljes vasúti pálya korszerűsítése, új elektronikus biztosítóberendezést, korszerű utastájékoztatási és távközlési rendszert építenek ki. A fejlesztésnek köszönhetően kis szakaszon 120 km/h, nagyobbrészt 160 km/h sebességgel haladhatnak majd a vonatok, több állomás és megállóhely is megújul.

A fejlesztés európai uniós és hazai forrás felhasználásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

2020. május