Megvan a Székesfehérvár állomás gyalogos felüljáró építésének nyertes kivitelezője

Hamarosan megkezdődnek a terület előkészítési munkák a Székesfehérvár állomás gyalogos felüljáró építésénél. A vállalkozó jelenleg a kiviteli tervek felülvizsgálatát végzi.

2016-ban fejeződött be a Székesfehérvár vasútállomás teljes körű felújítása. A pályaépítési munkák keretében megépült az új gyalogos felüljáró I. üteme, a forgalmi vágányok fölötti terület. A mostani fejlesztés során ehhez csatlakozóan kell megépíteni a II. ütemet, mely a teherpályaudvar fölötti rész megvalósítását jelenti, kiegészítve az egységes arculat kialakítása miatt az I. ütemben készült szakasz oldalburkolatának és lefedésének megépítésével.

Jelen projekt eredményeként átadásra kerül a forgalomnak a teljes, egységes építészeti megjelenésű gyalogos felüljáró.

A projekt befejezési határideje 2021. IV. negyedév.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban valósul meg. A kivitelezést a Híd-Tám Hídépítési Fővállalkozó, Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság végzi, nettó 2.488.979.858 forint értékben.

Székesfehérváron a felüljáró építése mellett jelenleg folyamatban az intermodális csomópont tervezése is, amely  kapcsolódik a jelenlegi és a korábban végrehajtott vasúti fejlesztésekhez az állomás környezetében. Az előkészítés eredményeképpen új autóbuszpályaudvar, hosszútávú buszparkoló, P+R parkolók, közúti felüljáró létesülhet, valamint megújulhatnak az állomás megközelítését biztosító közutak is. A vasútállomás felvételi épületében tervezett a buszközlekedést kiszolgáló funkciók elhelyezése ezzel is megkönnyítve a közlekedési mód váltást.

2020. május