ÚJABB TERELÉSEK AZ M4 GYORSFORGALMI ÚT ÉPÍTÉSÉNÉL, CEGLÉD ÉS ABONY KÖZÖTT

Az M4 gyorsforgalmi út Cegléd-Abony közötti szakaszának kivitelezési munkái miatt szükséges a forgalom átvezetése

  • a 4. sz. főút (a leendő M4 gyorsforgalmi út) jobb pályájáról az új bal pályára,
  • az Abony, nyugat csomópontban, a 401. sz. főút új kapcsolatát jelentő műtárgyra és a megvalósított csomóponti ágakra,
  • az Abony, észak csomópontban, a 3122 j. út összeköttetését biztosító felüljáróra és a csomóponti ágakra.

A terelések biztosítják azt, hogy az eddig forgalom alatt lévő jobb pálya befejező munkálatai is elkészülhessenek.

Az átterelésre − a végleges forgalomtechnikai jelzésrendszer rendőri biztosítással történő kiépítését követően − 2020. május 14. napján, napközben kerül sor.

A forgalom az Abony, nyugat felé vezető 401. sz. főúti csomópont környezetében kerül átterelésre a bal pályára, ami azt jelenti, hogy innen egyenesen lehet tovább haladni egészen a szakasz végéig, ahol szintén egyenesen történik a visszatérés a meglévő 4. sz. főútra.

Ezen túlmenően jelezzük, hogy mostantól megszűnnek a 401. sz., Abony-nyugat, valamint a 3122 j., Újszász felé vezető út eddigi szintbeli csatlakozásai és a jelzett utakról csak az új csomópontok használatával lehetséges a le- és felhajtás a 4. sz. főútra.

Kiemeljük az újonnan bevezetésre kerülő forgalmi renddel kapcsolatban, hogy a csomópontok környékén hátralévő aszfaltozási munkák kapcsán a közeljövőben még várhatók időszakos forgalomkorlátozások és -terelések (ezek során – terelési állapotonként – változik Abony 4. sz. főútról történő megközelíthetősége), amelyekről majd tájékoztató táblák kerülnek majd kihelyezésre.

Kérjük, hogy különösen az említett napon és helyeken fokozottan figyeljenek oda, és lehetőség szerint az azt követő napokban se megszokásból vezessenek a 4. sz. főút ezen szakaszán.

Megértésüket köszönjük!

 

 

2020. május