Egy vágányon közlekedik a forgalom a farmosi vasúti híd átépítése miatt

Korszerűsítik a Budapest – Újszász – Szolnok vasútvonal Hajta-patak felett átívelő farmosi hídját. A munkálatok idején a vonatforgalom egy vágányon közlekedik.

A vasúti Hídrekonstrukciós program I/3. ütemében – egyebek mellett − sor kerül a 120a számú Budapest – Újszász – Szolnok vasútvonalon található farmosi Hajta-patak híd átépítésére.

A kivitelezés során átépítik a híd felszerkezetét és a hídfők részleges visszabontása mellett megerősítik az alaptesteket. Megújul a híd teljes teherhordó szerkezete, szélesebb, biztonságosabb üzemi járdákat építenek ki. A híd korszerűsítése két ütemben történik. Az építés során a vonatforgalmat egy vágányon folyamatosan fenntartják.

A hídépítés I. üteme a 2020. június 20. – 2020. augusztus 30. közötti vágányzári időszakban valósul meg. A II. ütem 2021 nyarán várható.

A Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon több S60-as, illetve G60-as vonat módosított indulási és érkezési időkkel közlekedik. Változik néhány Budapest–Békéscsaba közötti gyorsvonat menetrendje is. A részletekről a MÁV honlapján a vágányzári hírek menüpontban és a MÁVINFORM hírei között, illetve a közösségi oldalán tájékozódhatnak.   https://www.mavcsoport.hu/mavinform/budapest-szolnok-bekescsaba-lokoshaza-vonalon-junius-20-tol-augusztus-30-ig-egyes-vonatok

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában uniós és hazai forrás bevonásával valósul meg. A kivitelezést az A-Híd Zrt. végzi.

2020. június