MEGINDULT A KÖZLEKEDÉS ÉRDEN A FŐNÖK UTCAI ÁTJÁRÓBAN

Az érdi Főnök utcai vasúti átjáró átépítése a Kelenföld – Százhalombatta vasútvonal korszerűsítése során történt meg. A közlekedők július 31-től használhatják a szintbeni keresztezést.

Az átjáróban megtörtént a biztosítóberendezés korszerűsítése. 2020 júliusában befejeződtek a végső aszfaltozási munkálatok a közúton, kiépült a csatlakozó gyalogos járda, kihelyezték a gyalogosok biztonságos átkelését segítő labirint korlátot. A biztonságos közlekedés megindulását nem akadályozó, befejező tereprendezési munkálatok augusztus első hetében elkészülnek.

Az átadáshoz szükséges hatósági eljárás lefolytatását követően 2020.07.31-én indulhatott meg a közlekedés a keresztezésben.

Az útátjáró kialakítása megváltozott, ezért – a közlekedők biztonsága érdekében – nagyfokú körültekintés szükséges az újbóli megnyitás során.

A Kelenföld – Százhalombatta vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése beruházás részeként 20,5 km hosszan a vasúti pálya teljes átépítése, korszerűsítése történik. A pálya nagyrészt 120 km/h pályasebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett. Az állomásokon és megállóhelyeken 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítás rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül.

A beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban valósul meg uniós és hazai forrás felhasználásával.

2020. július