IDEIGLENESEN FORGALOMBA HELYEZTÉK AZ ADONYI ÚTI ÚTÁTJÁRÓT PUSZTASZABOLCSON

Az Ercsi elágazás és Pusztaszabolcs állomás közötti vasúti pálya korszerűsítéséhez kapcsolódóan ideiglenesen forgalomba helyezték Pusztaszabolcson az Adonyi úti útátjárót.

A közlekedők 2020. augusztus 7-én a reggeli óráktól használhatják a szintbeni keresztezést. Az átjáró végleges kialakítása 2020 októberében történhet meg.

Ercsi elágazás és Pusztaszabolcs állomás között a meglévő pálya korszerűsítésére kerül sor 12,2 km hosszon. Az átépülő pálya 160 km/h sebességgel, 225 kN tengelyterheléssel lesz járható.

Az állomásokon és a megállóhelyen 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek, korszerű térvilágítási rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül. Az állomásépületek állapotuktól függően felújításra, átépítésre vagy bontásra kerülnek. Az állomások és megállóhelyek körzetében P+R parkolók, valamint kerékpártárolók létesülnek. A zaj- és rezgésvédelem szempontjából szükséges helyeken zajárnyékoló falak épülnek. A meglévő műtárgyak részben átépülnek, új műtárgyak létesülnek.

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával, a CEF (Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz) támogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

2020. augusztus