FORGALMIREND-VÁLTOZÁS A DEBRECEN-FÜZESABONY VASÚTVONAL KORSZERŰSÍTÉSE KAPCSÁN

A Debrecen–Füzesabony (108-as számú) vasútvonal korszerűsítésének részeként a Vértesi úti szintbeni vasúti átjáró lezárását feloldják, a Kishegyesi úti vasúti átkelőhely pedig lezárásra kerül.

A Vértesi úti átjáróban a 2×1 sávos Vértesi utat, valamint az azzal párhuzamos járdaszakaszt a kétvágányú 100-as, valamint a kétvágányú 108-as számú vasútvonal keresztezi.  2020. május közepe óta dolgozott a kivitelező a 108-as számú vasútvonal vágánybővítésén. A munkálatok miatt az átjáró teljes zárására volt szükség. Az átjáró átépítése befejeződött, a korlátozást 2020. szeptember 28-án 6 órakor feloldják.

A Kishegyesi úti átjárónál a megnövekvő vasúti forgalom kiszolgálására új vágányt építenek, továbbá átépítik a vonalon található vasúti átjárókat, újakat építenek és változtatnak azok biztosítási módján. A munkálatok az átjáró lezárása mellett végezhetők, ezért a Kishegyesi úti vasúti átkelőhelyet tervezetten 2020. október 5. és 22. között lezárják.

Ebben az időszakban a kivitelezéssel érintett vasúti átjáróban a gépjárműforgalom nem lesz lehetséges. Időszakosan, az építési folyamatok technológiája miatt a gyalogos átkelés sem lesz biztosított.

A kivitelezés alatt kérjük a helyi lakosság és az arra közlekedők szíves türelmét és megértését!

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg hazai forrás felhasználásával. A Debrecen–Füzesabony (108-as számú) vasútvonal korszerűsítését, – melynek részét képezi a Vértesi úti átjáró átépítése és a Kishegyesi úti átjáró építése – a V-Híd Zrt. végzi nettó 50 398 637 761 Ft értékben.

2020. szeptember