További forgalmirend-változások a 8. sz. főúton

2020. szeptember 22-től a Veszprém déli elkerülő Litéri és Füredi csomópontok közötti 7,5 kilométeres szakaszának négysávossá bővítése, valamint a külön szintű csomópontok építése miatt a 8. sz. főúton további forgalmirend-változásra kell számítaniuk a közlekedőknek.

Egy 3 km-es szakaszon, a Litéri és a Budapesti csomópont között, a Székesfehérvár felé vezető mindkét sávot az év végéig lezárják, ezért mind Körmend, mind Székesfehérvár irányában egy-egy sáv lesz járható, a Körmend felé vezető oldalon.

Az új Budapesti csomópont építése megkezdődött, melynek „A” ágán és a Veszprém centrum felé vezető bekötőúton halad most a forgalom.

Az Almádi csomópontot lezárták, csak a kerékpáros közlekedés megengedett, jelzőlámpás irányítás mellett. A csomópont lezárásával a Veszprém – Almádi irányú közlekedés nem lehetséges, ezért terelőutak kerültek kijelölésre a 8. sz. főúttal párhuzamosan

Végleges kiépítésükre a szükséges hozzájárulások, engedélyek és területek beszerzését követően kerülhet sor.

További információk a beruházásról itt érthetők el.

Kérjük, hogy az érintett szakaszon közlekedők fokozottan figyeljenek a megváltozott forgalmi körülményekre, valamint az esetleges torlódások miatt türelmüket kérjük.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a Strabag Építő Kft. végzi nettó 25,3 milliárd forint értékben.