A DEBRECEN-FÜZESABONY VASÚTVONAL KORSZERŰSÍTÉSE KAPCSÁN A KISHEGYESI ÚTI VASÚTI ÁTKELŐHELY LEZÁRÁSÁNAK IDŐPONTJA MÓDOSUL

A Kishegyesi úti átjárónál a megnövekvő vasúti forgalom kiszolgálására új vágányt építenek, továbbá átépítik a vonalon található vasúti átjárókat, újakat építenek és változtatnak azok biztosítási módján.

A munkálatok az átjáró lezárása mellett végezhetők, ezért a Kishegyesi úti vasúti átkelőhelyet 2020. október 5-én lezárták. A kivitelezést végző V-Híd Zrt. és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata között folytatott egyeztetések során a felek olyan műszaki javaslatokat hoztak, melyek alapján a Debrecen-Füzesabony vasútvonal korszerűsítésének részeként a Kishegyesi úton bevezetett útzár során az önkormányzati fejlesztések együtt elvégezhetőek.

A javaslat lehetővé teszi, hogy a későbbiekben újabb útlezárás ne kerüljön bevezetésre, továbbá az úttest helyreállítási munkáit is csökkenteni lehet. Ennek eredményeként a lezárás időszakát 2020. október 5. és 2020. október 22. időszak helyett, 2020. október 5. és 2020. november 5. közötti időszakra módosítjuk, mely során az Önkormányzat beruházásai (szennyvíz- és gázvezeték kiváltási munkák) is elvégezhetők.

Ebben az időszakban a kivitelezéssel érintett vasúti átjáróban a gépjárműforgalom nem lesz lehetséges. Időszakosan, az építési folyamatok technológiája miatt a gyalogos átkelés sem lesz biztosított.

A kivitelezés alatt kérjük a helyi lakosság és az arra közlekedők szíves türelmét és megértését!

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg hazai forrás felhasználásával. A Debrecen–Füzesabony (108-as számú) vasútvonal korszerűsítését a V-Híd Zrt. végzi nettó 50 398 637 761 Ft értékben.

2020. október