Forgalomelterelés a 4. számú főút Abony – Szolnok közötti szakaszán

Jól haladnak az M4-es autópálya Abony-Törökszentmiklós közötti szakaszának kivitelezési munkái.

Az M4 gyorsforgalmi út Budapest-Abony közötti szakaszának folytatásában épülő újabb 2×2 sávos Törökszentmiklósig tartó út biztonságosabb, gyorsabb haladást biztosít majd az arra közlekedőknek.

A jelenleg épülő mintegy 27 km-es szakaszon, 4 külön szintű csomópont, két pihenőhely, a Zagyva és a Tisza folyók felett egy-egy híd és további 25 külön-szintű átvezetést biztosító műtárgy épül. A jelenleg 42%-os készültségű M4-es gyorsforgalmi út Abony-Törökszentmiklós közötti szakasz forgalomba helyezése 2022. I. negyedévében kerülhet sor.

A gyorsforgalmi út jobb oldali pályája építésének megkezdése miatt, 2021. február 18-tól, várhatóan 5 hónapig forgalomelterelésre számíthatnak a 4. számú főút Abony-Szolnok közötti szakaszán közlekedők.

A forgalom Budapest felől a 4. számú főúton érkezve az Abonyi elkerülő végétől (89+400 km.sz.) átvezetésre kerül az M4-es már elkészült bal oldali pályájára, majd a közlekedők a 90+140 km szelvényben ideiglenesen kialakított körforgalomnál térhetnek vissza a 4. számú főútra, és haladhatnak tovább Szolnok felé.

A Szolnok felől érkezők az ideiglenes körforgalomnál hajthatnak rá az új, elkészült szakaszra és haladhatnak Budapest irányába, majd sávelhúzással térhetnek vissza a 4. számú főút meglévő nyomvonalára.

Az ideiglenes szakaszokon 30 és 40 km/h sebességkorlátozás mellett, sárga útburkolati jelek, az útirányt jelző sárga villogók, útbaigazító táblák, valamint jelzőőrök segítik a közlekedést.

Az érintett szakaszon kérjük a körültekintő, biztonságos vezetést, minden közlekedőtől.

2021. február