Épül a terelőút Miskolcon

Az utóbbi idők legkomplexebb Miskolcot érintő infrastrukturális beruházásához kapcsolódóan tavasszal elbontják a Kisfaludy utcai szakaszt és az Y-híd további elemeinek építéséhez lezárják a Pfaff Ferenc utcai vasúti átjárót, így a belváros felé a jelenlegi közlekedési útvonal megszűnik. Az építési munkák ebben az ütemben csak jelentős mértékű forgalomtereléssel végezhetők el, ezért Martinkertváros közlekedésének fenntarthatósága érdekében terelőutat építenek a Csokonai Vitéz Mihály utca Fonoda utcáig történő meghosszabbításával.

Az 1014 méter hosszú, 2×1 sávos, 6,5 méter széles új összekötő út építésének előkészítő földmunkáit a kivitelező a mai napon megkezdte. Megindult a lőszermentesítés és a régészeti szakfelügyelet részvételével bejárást is tartottak, megjelentek a munkagépek és hamarosan megkezdődnek a látványosabb munkálatok is.

A terelőútként funkcionáló út az időjárási viszonyoktól függően várhatóan májusra épül meg, így a beruházás ideje alatt a Martinkertvárosban élők zökkenőmentesen közlekedhetnek majd a belvárosba.

Fontos megjegyezni, hogy az új útszakaszon teherforgalom nem közlekedhet majd.

A meghosszabbított Csokonai utca az Y-híd megépülését követően is – a városi úthálózat teherforgalom elől továbbra is elzárt részeként – kényelmes alternatív, kiegészítő kapcsolatot biztosít majd Martinkertváros és Szirma, valamint a Miskolc északi és keleti városrészei közötti közlekedésben.

2021. március