Megnyitották az Iparos úti felüljárót Százhalombattán

A Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti vasútvonal korszerűsítéséhez kapcsolódó Iparos úti közúti felüljáró átépítése befejeződött és a mai napon forgalomba helyezték.

A felüljáró 2×1 forgalmi sávos kialakítással, sávonként 3,5 m szélességben épült meg.

A kerékpáros közlekedés biztosítása céljából az Iparos út bal oldalán kerékpárút, jobb oldalán járda épült. A Városkapu úti körforgalom körül és a csatlakozó ágak mellett is létrejött a kapcsolatot a meglévő gyalogos és kerékpárforgalmi elemekkel.

A fejlesztés részeként 15,7 km hosszan a vasúti pálya teljes átépítése, korszerűsítése valósul meg, közel 13 kilométeren teljesen új nyomvonalon építenek 160 km/órás sebességre alkalmas, kétvágányú pályát és több állomás és megállóhely is megújul.

Százhalombatta állomáson 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítás rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül.

A kivitelező jelenleg a vasúti pálya befejező munkáit végzi, a műszaki átadás-átvételi eljárás június végéig lezárulhat.

A fejlesztés európai uniós és hazai forrás felhasználásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

 

 

2021. május