Egy vágányon halad a forgalom a farmosi vasúti híd átépítése miatt

Folytatódik a korszerűsítés a Budapest – Újszász – Szolnok vasútvonal Hajta-patak felett átívelő farmosi hídon. A munkálatok idején a vonatforgalom egy vágányon halad.

A vasúti Hídrekonstrukciós program I/3. ütemében – egyebek mellett − sor kerül a 120a számú Budapest – Újszász – Szolnok vasútvonalon található farmosi Hajta-patak híd átépítésére.

A kivitelezés során átépítik a híd felszerkezetét és a hídfők részleges visszabontása mellett, megerősítik az alaptesteket. Megújul a híd teljes teherhordó szerkezete, szélesebb, biztonságosabb üzemi járdákat építenek ki. A híd korszerűsítése két ütemben történik. Az építés során a vonatforgalmat egy vágányon folyamatosan fenntartják.

A hídépítés I. üteme a 2020-as évben az ütemtervnek megfelelően elkészült, 2020. augusztus végén megtörtént a forgalomba helyezés.

A II. ütem munkálatai 2021. június 19-től kezdődnek meg és egyvágányos vágányzárban, tervezetten 2021. augusztus végén fejeződnek be.

MÁV:

A vágányzári közlekedési rend részleteiről a MÁV honlapján tájékozódhatnak: https://www.mavcsoport.hu/sites/default/files/upload/line-lock/120a_nagykata-tapioszele_0620-0830_v0605.pdf

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában uniós és hazai forrás bevonásával valósul meg. A Hídrekonstrukciós program I/3. ütemének kivitelezését az A-Híd Zrt. végzi.