Felújítják Törökbálinton az M7-es autópálya feletti gyalogos-kerékpáros felüljárót

A NIF Zrt. beruházásában zajlik a Budapest és a Balaton közötti kerékpárút közel teljes szakaszának kiépítése több szakaszra bontva. A Budapest-Etyek közötti szakasz munkálatainak keretében június elején megkezdődik az M7-es autópálya feletti gyalogos-kerékpáros felüljáró felújítása.

A kivitelezési munkálatok során a híd- és közvetlen környezete, kiemelten annak korlátszerkezetei, burkolati rendszere, vízelvezetése és a betonfelület bevonati rendszerei kerülnek felújításra. A műtárgyon található elöregedett korlátszerkezetet eltávolítják és az eredetihez hasonló megjelenésű, 140 cm magasságra emelt, megerősített korlátokat telepítenek helyette. A tönkrement, egyenetlen, aszfaltozott felületű útpálya szerkezet teljes felújítása során a hidat új vízszigetelő rétegekkel és járófelülettel látják el. Ehhez kapcsolódóan a felszerkezet beton felületvédelme és csapadékvíz elvezető rendszere is felújításokon esik át.

A rekonstrukciós munkálatok során 2021. június 7-től 2021. augusztus 31-ig a Köztársaság tér és a Jókai Mór utca közötti szakaszon a hidat a közforgalom elől lezárják.  Ez idő alatt a gyalogos forgalom a 300 méter távolságban található Kazinczy Ferenc utcai felüljárót veheti igénybe.

A felújítás során várhatóan június közepétől az M7-es autópálya forgalma ideiglenes sávzárásos forgalomterelés mellett haladhat. A forgalmat csúcsidőszakon kívüli napi munkavégzésekkel ütemezve korlátozzák. A korlátozások menetirányonként egy forgalmi sávot érintenek és előreláthatóan 10 munkanapig tartanak.

A munkavégzés tervezetten, munkanapokon 7:00 és 17:00 között zajlik majd. Minden zajjal járó munkafolyamatot 8:00 és 16:00 közötti intervallumra időzít a vállalkozó.

A NIF Zrt. ezúton kéri a lakosság és a közlekedők megértését és türelmét a kivitelezés folyamán kialakuló kellemetlenségekért!

Türelmüket ezúton is köszönjük!

Forrás: A beruházást az Európai Unió és a magyar állam támogatja.