Szakmai szemmel a Balaton körül – a NIF Zrt. egy kisfilmben mutatja be a balatoni régió infrastrukturális fejlesztéseinek részleteit

Nagysikerű  balatoni imázsfilmje után ezúttal egy szakmai fókuszú, a technikai részletekre is kiterjedő újabb kisfilmmel jelentkezik a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A belföldi turizmusban hazánk fő turisztikai vonzerejét a Balaton jelenti, amelynek közlekedési-infrastrukturális fejlesztése kiemelt jelentőséggel bír. A NIF Zrt. 2015-től kezdődően, jelenleg és a közeljövőben is számos kiemelt vasúti, közúti és kerékpáros beruházást valósít meg, illetve tervez a Balatonon és vonzáskörzetében. Az elkészült kisfilmben a NIF Zrt. ezen régiós projektjeit mutatja be részletesen, elsősorban a szakavatott közönségnek.

A szakmai információkban és adatokban bővelkedő film részletekbe menően tárja a közönség elé a NIF Zrt. balatoni projektjeit. Az érzésekre és hangulatokra építő megközelítés ezúttal kevésbé hangsúlyos, mint a nyár elején bemutatott imázsfilmben. Sokkal inkább egy a szakértő közönséget, az infrastrukturális fejlesztések iránt érdeklődőket megszólító, szakmai fókuszú anyag készült, amit a film mintegy tízperces hossza is jelez.

A hazai turizmusban idén kiemelt figyelem irányul a balatoni régióra. A turisztikai szezon kifejezetten erősnek ígérkezik, éppen ezért a balatoni infrastrukturális beruházások fokozott jelentőséggel bírnak. A NIF Zrt. fejlesztéseinek köszönhetően a Balaton autóval, vagy vonattal való elérése, de akár a tó körüli kerékpáros közlekedés is minden szempontból kényelmesebbé vált és válik folyamatosan.

Útfejlesztési beruházásaink által jelentős lépéseket tettünk és teszünk az északi és a déli part zökkenőmentes közúti megközelítése felé. Célunk, hogy a Balatonra lejutás gyorsabb és biztonságosabb legyen. Erre egyre korszerűbb és szebb utakon nyílik lehetősége az autóval közlekedőknek.

A vasúti fejlesztések komfortos, utasbarát közlekedést tesznek lehetővé a Balaton körül. Ezzel együtt a kiszámítható vasúti menetrend és a csökkenő menetidő miatt mind az északi, mind a déli part megközelítése is gyorsabbá vált. Az akadálymentesítés jegyében több balatoni állomás és azok környezete újult és újul meg folyamatosan.

A kerékpáros közlekedés szempontjából a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal kiépítése és a Balatoni Bringakörön zajló munkálatok is fontos elemei a fejlesztéseknek. A folyamatban lévő beruházások korszerűbb és lényegesen biztonságosabb infrastrukturális feltételeket biztosítanak a sportoláshoz és a kiránduláshoz.

Lényeges a fejlesztések zöld aspektusa is: a vasúti pálya átfogó felújítása, a villamosítás, és ezzel együtt az új villanymozdonyok forgalomba helyezése nagymértékben hozzájárul a közlekedés okozta környezeti károk csökkentéséhez. Ez a környezetbarát megközelítés a kerékpáros beruházások esetében is kiemelt szempont.

Tekintsék meg a NIF Zrt. 2021-es balatoni filmjét: