2022. I. negyedévben kezdődik meg a 83-as győri bevezető szakasz 2×2 sávos átépítése az Új Élet út – Malom utca csomópontok között

Augusztus elején tájékoztattuk arról a lakosságot, hogy a 83-as 2x2 sávos út építése olyan szakaszba érkezett, melyben a kivitelező 2021. szeptember elején megkezdi a 83. sz. főút győri bevezető szakaszán az Új Élet úti csomópont turbó körforgalomra történő átépítését.

A szeptember 9-én megtartott lakossági fórumon bemutatott buszközlekedést módosító tervekre kapott lakossági észrevételek alapján a Volánbusz Zrt. a Galgóczi Erzsébet utca Garan János utca terhelésének csökkentése érdekében módosította a buszok útvonalát, így az említett útszakaszon már csak a Malom utca – Új élet utca irányban lesz buszközlekedés. A Garan János utca – Új Élet Út csomópontja kiszélesítésre kerül, hogy buszok biztonságosan tudjanak kikanyarodni. A lakosság kérésére, a Galgóczi Erzsébet utcában tervezett két buszmegálló egyenlőre nem kerül kiépítésre. Amennyiben az autóbusz terelés ideje alatt jelentős lakossági igény jelentkezik a Galgóczi Erzsébet utcában az ideiglenes autóbuszmegállók kiépítésére, úgy annak utólagos pótlására továbbra is van lehetőség.
A fenti módosítások után a Győri Önkormányzat 2021. szeptember 16-án kiadta a helyi autóbuszok terelésére az engedélyt 2021. szeptember 23. kezdési időponttal.
A kivitelező a kiadott engedély alapján újra ütemezte az előtte álló feladatokat, és arról tájékoztatta a NIF Zrt-t, hogy a tél közelsége miatt a csomópont átépítését ebben az évben már nem kezdi el, helyette a szakaszon az útterületen kívül eső töltésszélesítési munkákat fogja elvégezni, ami a buszok útvonalának elterelését nem igényli.
2022. I. negyedévben nem csak az Új Élet úti csomópontot, hanem 2022. II. negyedévben a Malom utcai csomópontot és a közötte lévő egy km-es szakasz átépítésének kivitelezése is megkezdődik, ami előre láthatólag 2022 év végéig, az autóbuszok útvonalának terelése mellet fog megvalósulni.