Kerékpárutak épülnek országszerte

A NIF Zrt. beruházásában 2017 óta az ország számos pontján épülnek kerékpárutak. Az elmúlt években a NIF a projektek értékét és mennyiségét tekintve az ország legnagyobb kerékpárút-fejlesztőjévé vált.

Egyre kényelmesebben lehet a Balaton körül kerékpározni

A belföldi turizmusban hazánk fő turisztikai vonzerejét a Balaton jelenti, amelynek közlekedési-infrastrukturális fejlesztése kiemelt jelentőséggel bír. Magyarország egyik legszebb biciklis túraútvonala, a 205 km hosszú Balaton körüli kerékpárút is a NIF Zrt. beruházásában válik korszerűbbé és biztonságosabbá.

A Balatonakarattya-Balatonlelle közti kerékpárútszakasz az év végére készül el, az északi parton a Balatonkenese-Tihany szakaszon Balatonfűzfőig idén kezdődött a munka, és szintén több helyszínen dolgoznak Tihany és Örvényes, valamint Örvényes és Balatongyörök között. Balatonrendes és Pálköve térségében új nyomvonalat kap a Bringakör.

Budapesttől-Balatonakarattyáig szinte minden szakaszon dolgoznak

Épül a 108 km hosszú Budapest-Balaton kerékpáros útvonal is, amelynek célja, hogy 2022 végére Budapestről el lehessen jutni kerékpárral a Balatonra.

Folytatódik a tokaji Kopasz-hegy körüli kerékpárút építése

Az ország más régióiban, így a keleti országrészben is több jelentős kerékpáros beruházás zajlik. Tovább épül Tokaj kerékpáros hálózata. A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék több települését is érintő útvonal összesen mintegy 19 km hosszú lesz, ahhoz pedig, hogy ez létrejöhessen, az első ütemben jelenleg egy 6,7 kilométeres szakasszal bővítik a részben elkészült hálózatot. A Kopasz-hegyet megkerülő teljes Tokaj-kör második ütemében Tarcalt és Mádot kötik majd össze, a mezőzombori kerékpárút hálózatba kötésével pedig Nyíregyházától egészen Szerencsig lehet majd kerékpározni.

Kerékpáros túrát szerveztek a Tisza-tó körül

A Tisza-tó körül is évről évre fejlődik a kerékpáros infrastruktúra. A NIF Zrt. beruházásában épült meg 2020 nyarán a Tiszafüred és Poroszló közötti kerékpárút és a Tisza-tavi kerékpáros híd.  A szakasz hatalmas népszerűségnek örvend, hiszen a hídon az elmúlt évben közel 100 000 kerékpáros haladt át, emellett pedig a fejlesztés az „Év kerékpárútja 2021” címet is elnyerte. A híd megépültével bezárult a rövidebb, 65 km-es Tisza-tó kör, amely megfelelő felkészültséggel egynapos családi program keretében, könnyedén teljesíthető.

A kellemes őszi időjárást és a kerékpárút remek adottságait kihasználva, szombaton első alkalommal rendezték meg a McDonald’s BringaMánia Tisza-tó Túrát, amelyre két távon is  lehetett nevezni. A 65 km-es, teljes tókerülés mellett, nagyon népszerű volt a 35 km-es, úgynevezett családi táv is. Az eseményen a NIF Zrt. is jelen volt együttműködő partnerként és egy hivatalos NIF standdal, valamint frissítő-pontokkal is várta a látogatókat.

Büszkék vagyunk arra, hogy a NIF Zrt. fejlesztései nem pusztán korszerűbb és biztonságosabb sportolási és kirándulási feltételeket teremtenek, hanem mindennapjaikban is javítják a környezetükben élők életminőségét és jelentős mértékben hozzájárulnak az adott térség turizmusának fellendítéséhez is.

 

2021. szeptember