VÁLTOZIK A FORGALMI REND EGERBEN A VÁRÁLLOMÁSNÁL

Eger egyik balesetveszélyes csomópontját márciusban kezdték el átépíteni. A kivitelezés most a következő fázisához érkezett: 2022. május 2-től, a reggeli csúcsforgalmat követően a Gárdonyi utcát teljes szélességében lezárják az Egri csillagok és Gárdonyi u. "Y" csomópontja között.

A projekt során a jelenlegi balesetveszélyes csomópont 360 méter hosszon átépül. A gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében a csomópont környéken összesen hat helyszínen, a Vécseyvölgy u. – Gárdonyi Géza u. – Zoltay István u. csomópontjában négy, a Vécsey Sándor u.-Dézsmaház utca kereszteződésében két gyalogátkelőhelyet alakítanak ki.

A hétfőn kezdődő ütemben az alábbi forgalmirend-változásokra kell felkészülniük a közlekedőknek:

  • a belvárosból Noszvaj felé a személygépjármű forgalom Mekcsey – Bástya – Gárdonyi – Cecey Éva u. útvonalon haladhat, a tehergépjármű- és a buszforgalmat pedig a 25. sz. főút felé terelik.
  • Noszvajról és az Almagyar dombról a belváros felé a forgalmat a Tetemvár utca felé és a 25. sz. út felé terelik.
  • Az Egri csillagok utca az előző ütemben bevezetett forgalmi rend szerint továbbra is egyirányú marad a Liget utcáig.
  • Sárga alapon fekete útvonalnyíl: a „NOSZVAJ” táblák kihelyezésre kerülnek a Szarvas téren, az Eszterházy téren, a Törvényház és a Kisasszony úton. A Szarvas tértől az Almagyar-domb irányába a busz- és tehergépjármű forgalom csak közútkezelői hozzájárulással, engedéllyel közlekedhet.
  • Mivel az Almagyar utcán 7,5 t súlykorlátozás van érvényben, így azt kiterjesztik a a megelőző alternatív útvonalú csomópontokra (Maklári – Hadnagy, Kertész -Hadnagy utcák) is, így a 7,5 t-nál nagyobb össztömegű gépjárműveknek egyéb (Deák Ferenc út, 25. sz. főút) alternatív útvonalon kell közlekedniük.
                                                                                               Nagyobb mérethez kattintson a térképre.

 

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg.

 

Forrás: A beruházást a magyar állam finanszírozza.

2022. április