Változik az ideiglenes forgalmi rend Veszprémben

Tájékoztatjuk a közlekedőket, hogy Veszprémben 2022. június 30-án, a délutáni óráktól az ideiglenes forgalmi rend az alábbiak szerint változik:

A Füredi csomópontban megnyitásra kerül 73. sz. főút a keresztirányú forgalom számára mindkét irányba (Veszprém – Balatonfüred és Balatonfüred- Veszprém), valamint a csomópont A-jelű felhajtó ága (Székesfehérvár – Veszprém/Balatonfüred) az 1. sz. ábra szerint.

A 73. sz. főút és a Sepsiszentgyörgy utca csomópontjában a jelzőlámpa továbbra is kikapcsolva marad az esetleges torlódások elkerülése miatt. A Balatonfüred irányából Veszprémbe közlekedők a Sepsiszentgyörgy utcába jobbra behajtva, a körforgalomban visszafordulva és a 73. sz. főútra jobbra visszakanyarodva tudnak behajtani Veszprémbe (a térképen sötét zölddel jelölve) a 2. sz. ábra szerint.

A 73. sz. főútról, Veszprém irányából a Sepsiszentgyörgy utcába be lehet hajtani balra, a 73. sz. főútra a Sepsiszentgyörgy utcából, Balatonfüred irányába viszont nem lehet majd kikanyarodni. A javasolt kerülőútvonal a Sepsiszentgyörgy utcából a 73. sz. főúton jobbra kanyarodva, az új Füredi csomóponton áthaladva, a város oldalán lévő körforgalomban történő visszafordulás (3. sz. ábra).

A munkálatok, illetve útlezárások miatti esetleges kellemetlenségekért elnézést kérünk.

Forrás: A beruházást a magyar állam finanszírozza.

2022. június