MEGVÁLTOZIK A FORGALMI REND EGERBEN A VÁRÁLLOMÁSNÁL

Az egri csomópont átépítésénél augusztus 15-től ismét változik a forgalmi rend. A Vécseyvölgy utcán kialakított kétoldali útszűkület megszűnik, és a Zoltay utcán is feloldják a forgalomkorlátozást. A kivitelezés következő ütemében augusztus 15-én, a reggeli csúcsidőszakot követően a Vécsey Sándor utcát lezárják a Pallos utca utáni ív és a Dézsmaház utca közötti szakaszon.

A Vécsey Sándor utca alsó szakaszáról kihajtani a Karéj utcán keresztül lesz lehetséges, a Karéj utca után azonban az utca zsákutca lesz.

Az utcába behajtani ugyanúgy, mint a jelenlegi forgalmi rendnél a Servita utca felől lehet, azonban az átmenő forgalom a lezárás miatt megszűnik, ezért behajtás csak célforgalom céljából lehetséges.

A Vécsey Sándor utcára autóbusz és tehergépjármű csak a helyi közútkezelő (Eger MJV Önkormányzat) engedélyével hajthat be.

A Dézsmaház utca Vécsey Sándor utca felőli végét is lezárják. A Dézsmaház utca zsákutca lesz, behajtani csak a Darvas utca felől lehetséges.

 

A fejlesztés a Technológiai és Ipari Minisztérium (jogelőd: Innovációs és Technológiai Minisztérium) megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg.

Forrás: A beruházást a magyar állam finanszírozza.

2022. augusztus