ELINDULT A FORGALOM A 47-ES ÚT HÓDMEZŐVÁSÁRHELYT ELKERÜLŐ SZAKASZÁN

A várost északról elkerülő út napi 14-17, csúcsidőben 20 ezer jármű átmenő forgalmától és az ezzel járó levegőszennyezéstől, por- és zajterheléstől szabadítja meg a várost, jelentősen javítva ezzel a Hódmezővásárhelyen lakók életminőségét. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő, Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatója, Tóth Sándor, a Colas Út Zrt. területi igazgatója és Juhász Lóránt, a Délút Kft. ügyvezetője sajtótájékoztató tartott a forgalomba helyezés alkalmából.

Tovább

PRÓBATERHELÉS A 47 SZ. FŐÚT HÓDMEZŐVÁSÁRHELY ELKERÜLŐ SZAKASZ KÖRHÍDJÁN

A műszaki átadás- átvétel megkezdése előtti befejező munkálatok zajlanak a 47 sz. főút Hódmezővásárhely elkerülő szakaszán. Ennek részeként 2018. február 9-én és 10-én a Szeged felőli végcsomópontban épülő körhíd próbaterhelése történik. Az eseményről Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere és Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője tartott sajtótájékoztatót.

Tovább

Megújult a 47-es sz. főút teljes Csongrád megyei szakasza

Befejeződött a 47-es sz. főút 11,5 tonnás burkolatmegerősítése Algyő és Szeged között. A 2X2 sávos 7 km-es szakasz felújításával most már Szegedtől Békéscsabáig 61 km hosszan biztonságosabban, kényelmesebben lehet autóval közlekedni.

Tovább

Szélesebb burkolat, korszerű buszmegállók Békéscsaba és Orosháza között

34,4 km hosszan Békéscsaba elkerülő és Orosháza elkerülő között megvalósult a 47. sz. főút 11,5 tonnás burkolaterősítése és szélesítése. Felújítottuk a MÁV vasúti felüljárót Szarvas–Mezőhegyes vasútvonal felett, párhuzamosan a főúttal 28 km hosszan kerékpárút épült, a meglévő tömegközlekedési megállóhelyeket 25 helyen korszerűsítettük. További 27 km-en zajlik a kivitelezés a főúton Orosháza és Hódmezővásárhely, valamint Algyő és Szeged között. Ezen szakaszok befejezésével 61 km hosszan, biztonságosan lehet majd közlekedni november közepétől.

Tovább