Már haladhat a forgalom a Hódmezővásárhely elkerülő új hídján

A 47 sz. főút Hódmezővásárhely elkerülő út különszintű csomóponttal keresztezi a – Szentes felé vezető – 45 sz. főutat, ami egy híddal vezet át az elkerülőn. Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere és Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője ma egy sajtótájékoztató keretében átadta a műtárgyat a forgalomnak.

Tovább

Célegyenesben a 47. Sz. Főút Hódmezővásárhely elkerülő szakaszának építése

A befejező munkálatok megkezdésével októbertől célegyenesbe fordul a 47 sz. főút Hódmezővásárhely elkerülő szakaszának – 2016 novembere óta tartó – építése. A munkák aktuális állásáról Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere és Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője tartott sajtótájékoztatót.

Tovább

Régészeti ritkaságot találtak Hódmezővásárhely mellett

Germán harcos sírjára bukkantak a Móra Ferenc Múzeum régészei a 47.sz. főút Hódmezővásárhely északi elkerülő nyomvonalának megelőző feltárásán. A sajtótájékoztatón Varga Sándor ásatásvezető régész és Karcagi Orsolya, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója beszélt a különleges leletekről.

Tovább

MEGKEZDŐDÖTT A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI ELKERÜLŐ ÉPÍTÉSE

Az elmúlt évtizedekben Békéscsaba és Szeged között megépült Békéscsaba és Orosháza elkerülője. 2015-ben közel 25 milliárd forint értékben, 61 km hosszan a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában befejeződtek Békéscsaba és Szeged között a főút 11,5 tonnás burkolaterősítési és kerékpárút építési munkálatai. A fejlesztés utolsó ütemeként épül meg a megyei jogú várost elkerülő 12,7 km hosszú útszakasz, így 2018 tavaszára tehermentesül az átmenő forgalom, illetve a káros környezeti hatások alól Hódmezővásárhely megyei jogú városa is. Az alapkőletételi ünnepségen jelen volt B. Nagy László, Csongrád megye fejlesztési biztosa, Almási István Hódmezővásárhely polgármestere és Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója.

Tovább

Év végén megkezdődhet a hódmezővásárhelyi elkerülő építése

A 47. sz. másodrendű főút Észak- és a Dél-Alföld egyik fontos közúti folyosója, Debrecent köti össze Szegeddel. Az elmúlt évtizedekben Békéscsaba és Szeged között megépült Békéscsaba és Orosháza elkerülője. 2015-ben közel 25 milliárd forint értékben, 61 km hosszan a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában befejeződtek Békéscsaba és Szeged között a főút 11,5 tonnás burkolaterősítési és kerékpárút építési munkálatai. A fejlesztés utolsó ütemeként épül meg a megyei jogú várost elkerülő 12,7 km hosszú útszakasz, így 2018 tavaszára tehermentesül az átmenő forgalom, illetve a káros környezeti hatások alól Hódmezővásárhely megyei jogú városa is.

Tovább