Befejeződött a 8. sz. főút korszerűsítése Vasvár és Szemenye között

A 8. sz. főút felújítása Vas megyében két szakaszon 8,2 milliárd forint értékben 24 km hosszan végzett a NIF Zrt. 11,5 tonnás burkolatmegerősítést. Július végén a Körmend-Vasvár települések közötti felújítás fejeződött be, most pedig Szemenye és Vasvár között is már szélesebb úton, biztonságosan lehet közlekedni.

Tovább

Határidőre elkészült a Márkó és Herend közötti szakasz korszerűsítése

A 8. sz. főút Márkó és Herend közötti 5,3 km hosszú szakaszának átadási ünnepségén jelen volt Navracsics Tibor, Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa, Jánszky László, Herend polgármestere és Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója.

Tovább

Ütemterv szerint halad a várpalotai elkerülő építése

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósul a Várpalotát elkerülő út megépítése, amivel a település mentesül a napi közel 20.000 áthaladó gépjármű zajától és a levegő szennyezésétől. A kivitelezés előrehaladásáról Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője, a Belügyminisztérium államtitkára, Talabér Márta, Várpalota polgármestere és Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője tartottak sajtótájékoztatót. 

Tovább

Egyre biztonságosabban és gyorsabban autózható a 8-as főút

Ma átadtuk a 8. sz. főút újabb 6,5 km-s szakaszát Pétfürdő és Hajmáskér között. A főutat érintő közel 30 km-en zajló korszerűsítés része a folyamatban lévő Székesfehérvár és Várpalota elkerülő utak építése is. A teljes kivitelezés az elkerülők megépítésével 2017-re fejeződik be, mely által Székesfehérvár és Veszprém között várhatóan 20 perccel csökken az utazási idő, és akár 110 km/h-s sebességgel is közlekedhetünk.

Tovább

Megkezdődtek a 8. sz. főút Szemenye-Vasvár közötti szakaszának 11,5 tonnás burkolat megerősítési, korszerűsítési és kivitelezési munkái

A 8. sz. főút jelen tervezési szakaszán a cél a pályaszerkezet alkalmassá tétele a növekvő megengedett tengelyterhelés károsodás nélküli elviselésére, a csomópontok forgalombiztonságának növelése, a vízelvezetés javítása, valamint a tervezési területen lévő közúti hidak korszerűsítése.

Tovább