Ütemterv szerint halad a zalalövői elkerülő út építése

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában 2014 év elején kezdődött a zalalövői elkerülő út építése. Zalalövőt a 86. sz. főút teljesen keresztül vágja. A településen naponta átlagosan 5363 db egységjármű halad át, melynek 60%-a nehézgépjármű. A 10,7 km hosszan új nyomvonalon épülő út tehermentesíti a várost a nagyarányú zaj- és légszennyezéstől, valamint lecsökkenti a jelenlegi jelentős torlódásokat.

Tovább

BURKOLATERŐSÍTÉS A 88. SZ. FŐÚTON

Megkezdődik a 88. sz. főút Sárvár elkerülő szakaszának végszelvényétől, a 86. sz főút Vát elkerülő szakaszán épülő új csomópontig terjedő 6,3 km hosszú szakasz 11,5 tonnás burkolaterősítése. A projekt keretében 2 db vasbeton kerethíd felújítás történik a Kőris-pataknál, valamint 2,2 km hosszan a főúttal párhuzamosan kerékpárút létesül Sárvártól a 8458 j. Bögöti bekötő útig.

A projekt az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként uniós források segítségével valósul meg. A 88. sz. főút burkolatmegerősítését a KÖZGÉP Zrt. végzi, a kivitelezés értéke nettó 1.417.745.937 forint.

Tovább

Biztonságosabbá válik a 86-os főút

Megkezdődött a 86. sz. főút Körmend és Egyházasrádóc közötti szakaszának 11,5 tonnás tengelyterhelésre történő burkolaterősítése és előzési szakasz építése.

Tovább