Teljesen átépül az Ebes- Debrecen vasúti vonalszakasz

A beruházás eredményeképp 2019 őszétől csökken a vasúti utazási idő Ebes és Debrecen városok között, az új felüljárónak és a körforgalomnak köszönhetően gördülékenyebb lesz a közúti közlekedés a 4-es számú főúton, nő a közlekedés színvonala és az utasbiztonság, valamint csökken a környezetszennyezés és a közlekedési zaj.

Tovább

A Debrecen – Hajdúsámson közötti szakasz kapacitásbővítésével folytatódik a 471. sz. főút fejlesztése

A beruházásnak köszönhetően biztonságosabbá és gyorsabbá válik Debrecen megközelítése Hajdúsámson és Nyíradony térségéből. A szakaszindító ünnepségen jelen volt Tasó László, a térség országgyűlési képviselője, Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere, Papp László, Debrecen polgármestere és Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója.

Tovább

Tervezett ütemben halad a Püspökladány – Ebes vasúti vonalszakasz átépítése

Már átépült és ideiglenesen forgalombahelyezték Püspökladány – Kaba és Hajdúszoboszló – Ebes nyíltvonali szakaszokat, valamint Ebes állomás északi részének pálya átépítése is befejeződött. Tovább zajlanak a vágányépítési munkálatok Ebes állomás többi részén, amiatt forgalmi rend változásokra kell számítani a következő hónapokban.

Tovább

Újabb régészeti szenzáció Debrecenben: Danuta és Malvin

Különleges leletekre bukkantak ősszel a Déri Múzeum régészei az M35-ös autópálya nyomvonalának megelőző feltárásán. A sajtótájékoztatón Angi János, a Déri Múzeum igazgatója, Dani János, a Déri Múzeum régészeti igazgatóhelyettese, Kocsis-Buruzs Gábor régész és Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója beszélt az egyedülálló leletekről.

Tovább

Mérföldkő: Debrecenben épül meg a Modern Városok Program keretében először az Intermodális Közösségi Közlekedési Központ

Ünnepélyesen aláírták a beruházó, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és Debrecen városa közötti együttműködési megállapodást az Intermodális Közösségi Közlekedési Központ (Főpályaudvar) kialakítására. A fejlesztés célja egy modern, a különböző közlekedési módok közötti közvetlen kapcsolatot megteremtő központ kialakítása. Egy helyen lesz a helyi és helyközi autóbusz pályaudvar, a vasútállomás, a villamos végállomás és a trolibuszok megállóhelye, megkönnyítve és meggyorsítva a Debrecenbe érkező, illetve a Debrecenből induló utasok közlekedését. Az eseményen jelen volt Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Papp László, Debrecen polgármestere, Kósa Lajos frakcióvezető, a város korábbi polgármestere és Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatója.

Tovább

Berettyóújfaluig folytatódik az M35

Az M35 két ütemben megvalósuló kivitelezésével indul Hajdú-Bihar megyében az infrastrukturális nagyberuházások időszaka. Tíz évvel ezelőtt, 2006-ban fejeződött be az autópálya építése az M3-tól Debrecenig. Az újabb, 24,1 km hosszú szakasz alapkövét 2016. július 6-án tették le.

Tovább

Befejeződött a 4. sz. főút Hajdúszoboszló elkerülő és a Debrecen, István út közötti szakasz négysávosításának előkészítése

A NIF Zrt. beruházásában valósult meg a 4. sz. főút Hajdúszoboszló elkerülő és a Debrecen, István út  közötti szakasz négysávosításához szükséges előkészítési feladatok, engedélyezési tervek előkészítése. A NIF Zrt. 2014. május 12-én tervezési szerződést kötött a közbeszerzésen nyertes UVATERV Zrt-vel a 4. sz. főút Hajdúszoboszló – Debrecen közötti szakaszának négysávosításához szükséges tervezői feladatok elvégzésre. A tervező […]

Tovább