Befejeződött a Déli összekötő vasúti Duna-híd korszerűsítése

Közel másfél évszázad elteltével új fejezet nyílik hazánk első vasúti Duna-hídjának életében. A több alkalommal átépített szerkezet „ősét” ugyanis 1877. október 23-án nyitották meg a vasúti forgalom számára. 145 év elteltével, 2022. augusztus 3-án megindulhatott a forgalom a legújabb szerkezeten is.

Tovább

Új menetrend, új híd – az éves menetrendváltásra újabb átépített hídszerkezettel bővült a Déli összekötő vasúti Duna-híd

A Déli összekötő vasúti Duna-híd második új hídszerkezetét az éves mentrendváltás időpontjával összehangolva, szombaton vehették birtokba a vasúton közlekedők. Ennek érdekében a hétfő éjszakai sikeres statikus próbaterhelést követően szombaton délelőtt végrehajtották a dinamikus próbaterhelést is. Így a szombat éjszakai menetrendváltást követően már két új hídon közlekedhetnek a szerelvények.

Tovább

Vasárnaptól új vasúti hídon kelhetünk át a Dunán

A hétfő éjszakai sikeres statikus próbaterhelést követően vasárnap végrehajtották a Déli összekötő vasúti Duna-híd dinamikus próbaterhelését is. Ezt követően 20:35-kor áthaladt az első menetrend szerinti szerelvény az új hídon.

Tovább

LÁTVÁNYOS VIDEÓ AZ ÚJ HÍDSZERKEZETRŐL

Február végén elkészült a Déli összekötő vasúti Duna-híd új, harmadik hídszerkezete, ahol rövidesen megkezdődik a vágányok építése is. Az új hídszerkezeten vezet majd át a Déli Körvasút harmadik vágánya idén tavasztól, az első vonat április végén haladhat majd át rajta. 2022 végéig pedig a meglévő két hidat is újra cserélik.

Tovább