LETETTÉK A KALOCSA – PAKS DUNA-HÍD ALAPKÖVÉT

Az új Duna-hídnak köszönhetően Kalocsa és az M6 autópálya, valamint Kalocsa és Paks között a menetidő hozzávetőlegesen 15 percre csökken. A beruházásnak jelentős gazdaságélénkítő hatása várható a térségben. A híd alapkőletételi ünnepségén jelen volt Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter, Tolna megye 3. számú választókerületének országgyűlési képviselője, Font Sándor, Bács-Kiskun megye 3. számú választókerültének országgyűlési képviselője és Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese.

Tovább

ÖSSZEÉRT AZ ÚJ KOMÁROMI DUNA-HÍD

Összeért az új komáromi Duna-híd. A délelőtt során beemelték a helyére a hídpálya utolsó elemét is. A téli leállás miatt a befejező munkálatokat jövő tavasszal végzik el.

Tovább

A víz fölé ért az új komáromi Duna-híd pilonjának építése

Már betonozzák a pilont az új komáromi Duna-híd építésénél. A munkák aktuális állásáról Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője, Szücs Tamás, a Hódút Kft. ügyvezető igazgatója és Sal László, az A-HÍD Zrt. vezérigazgatója beszélt a híd látogatóközpontjában.

Tovább

Helyére emelték az új Komáromi Duna-híd első acél elemeit

Fontos mérföldkőhöz érkezett a kivitelezés, az acél pályaszerkezet első elemei megérkeztek a beruházás helyszínére. A helyszínen Sitku László, a Hódút Zrt. hídépítési igazgatója, Peter Kunkela az SSC képviselője és Juhász Zoltán a NIF Zrt. útfejlesztési igazgató-helyettese tartott sajtótájékoztatót.

Tovább

LÁTOGATÓKÖZPONT NYÍLT A KOMÁROMI DUNA-HÍDNÁL

Az elkészült látogatóközpontban a hídépítés teljes folyamatával ismerkedhetnek meg a szakemberek, egyetemista csoportok és más érdeklődők 2019 teléig, a projekt zárásáig. A megnyitón beszédet mondott Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója, Sitku László, a Hidászokért Egyesület elnöke és Sal László, a Hídépítő Zrt, vezérigazgatója.

Tovább

MEGKEZDŐDÖTT A GYŐRI MOSONI-DUNA HÍD BETOLÁSA

Mérföldkőhöz érkezett a Győr keleti elkerülő megvalósítása. A kivitelező 2017 eleje óta dolgozik az 5,2 km hosszú útszakaszon. A projekt keretén belül egy 395 méteres híd épül a Mosoni-Duna és a kapcsolódó szakaszok felett, Győrszentiván kertváros és Győr Bácsa között. A munkálatok most jutottak el a hídbetolás fázisába.

Tovább

Nyáron megkezdődhet a Komáromi új Duna-híd megépítése

Az új közúti híd megépítése után a teherforgalom az M1 autópályától a települések érintése nélkül érheti el a szlovák határt, így jelentősen mérséklődik a lakott területek zaj- és környezeti terhelése, illetve gyorsabbá és biztonságosabbá válik az átkelés. Az új híd és a hozzá csatlakozó útszakszok forgalomba helyezése 2019 őszére várható. A Komáromi új Duna-híd kivitelezésre […]

Tovább

Új Duna-híd épül Komárom és Komárno (Révkomárom) között

A 600 m hosszú, egypilonos, ferdekábeles híd megépítése mérföldkő lesz a magyar-szlovák Duna szakaszon található átkelési lehetőségek kibővítésében. A teherforgalom Vámosszabadi – Medvedov irányából 53 km, míg Parassapuszta – Sahy irányából 180 km hosszú kerülővel tud áthaladni a magyar és szlovák határszakaszon. A Komárom és Komárno (Révkomárom) között megépülő híd a magyar oldalon az 1. sz. főutat köti össze a szlovák oldalon a 63.sz. főúttal. Az új Duna-híd kivitelezésre kiírt közbeszerzési ajánlati felhívás a mai napon megjelent. Eredményes közbeszerzési eljárást követően a nyertes kivitelezővel szerződéskötés 2017 áprilisában várható, a munkálatok 2017 tavaszán megkezdődhetnek.

Tovább