Ütemterv szerint haladnak a Neszmély – Dunaradvány közötti komp átkelőhely létesítésének kivitelezési munkái

Társaságunk beruházásában több, a magyar-szlovák határmenti infrastrukturális kapcsolatot elősegítő fejlesztés zajlik. A határhidak építésén és az EuroVelo6 kerékpáros útvonal megvalósításán túl 2021 telén vette kezdetét a Neszmélyt és Dunaradványt (Radvaň nad Dunajom) összekötő, kétoldali kompkikötő és csatlakozó út építése.

Tovább

ELKÉSZÜLT A MAGYARORSZÁGI TEN-T BELVÍZI ÚT FEJLESZTÉS PROGRAM STRATÉGIAI KÖRNYEZETI VIZSGÁLATA (SKV)

2021. március 3-ig véleményezhető a „magyarországi TEN-T belvízi út fejlesztés előkészítésének kiterjesztése” c. projekt Stratégiai Környezeti Vizsgálati dokumentációja. A meginduló társadalmi egyeztetés célja, hogy dokumentáció az érintett civil szervezetek, önkormányzatok és szakhatóságok bevonásával teremtse meg a projekt környezeti fenntarthatóság szempontjából megfelelő végrehajtásának feltételeit.

Tovább

Társadalmi szervezetekkel egyeztetett a NIF Zrt. a Duna hajózhatóságának javításáról

Az Európai Unió „Connecting Europe Facility” programjának egyik kiemelt eleme a belvízi közlekedés és áruszállítás infrastruktúrájának fejlesztése, a környezetkímélő és gazdaságos folyami szállítási lehetőség biztosítása. Magyarország a program keretében többek között a Duna hajózhatóságának javításához szükséges tervezési és előkészítési munkák finanszírozására nyert támogatást. A Duna Magyarországi szakaszán évtizedek óta nem végeztek meder karbantartási munkát, így […]

Tovább