Befejeződtek a Püspökladány – Ebes vasúti vonalszakasz átépítésének munkái

A NIF Zrt. beruházásában jelentős korszerűsítésen esett át a 100. sz. számú vasútvonal, Püspökladány – Ebes vasúti vonalszakasza. A fejlesztésnek köszönhetően jelentősen megnövekszik Hajdú-Bihar megye vasúti szolgáltatásának színvonala, az átépített vasútállomások modern környezetet biztosítanak az utazó közönség számára. A beruházás záró sajtótájékoztatóján Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára, Barcsa Lajos, Debrecen város alpolgármestere, Nyiszter Tamás, a MÁV Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese és Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese számoltak be a fejlesztés eredményeiről.

Tovább

ÁTADTÁK A MEGÚJULT EBES-DEBRECEN KÖZÖTTI VASÚTI VONALSZAKASZT

A 100-as számú, Budapest–Szolnok–Debrecen vasútvonal felújítása az utasok számára vonzóbb, kényelmesebb és gyorsabb eljutási lehetőséget biztosít úticéljukhoz. Az Ebes és Debrecen közötti 8 kilométeres szakasz átadó ünnepségén beszédet mondott Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, Hajdú-Bihar megye 5. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, Pósán László Hajdú-Bihar megye 2. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, Nyiszter Tamás, a MÁV Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese és Kikina Artúr, a NIF Zrt. vasútfejlesztési igazgatója.

Tovább

A Püspökladány-Ebes vasúti vonalszakasz átépítése részeként átadták a kabai közúti felüljárót

A kapcsolódó útcsatlakozások építésének befejezését követően átadták a forgalomnak a 100. számú vasútvonal és a 4. számú főút felett átívelő kabai közúti felüljárót. A beruházásnak köszönhetően a várost – a korábbi szintbeni kereszteződést kiváltva − biztonságos átkelést biztosító különszintű átjárón keresztül lehet megközelíteni. A felüljárón a közúti forgalom, a gyalogos és kerékpáros forgalomtól elkülönítve került kialakításra.

Tovább

Véget ért a vágányzár az Ebes – Debrecen közötti szakaszon

A 100-as sz. vasútvonal fejlesztése az ütemtervnek megfelelően halad. Újra mindkét vágányon, 120 km/h sebeséggel közlekednek a vonatok Ebes és Debrecen között. A Püspökladány – Ebes szakaszon is zavartalan a nappali közlekedés, vágányzárral járó munkálatokra csak esetenként éjszaka kell számítani.

Tovább