Egy év múlva elkészül a 62. sz. főút Szabadegyháza-ipartelepet elkerülő szakasza

Már 5 éve használhatják az autósok a Perkátát elkerülő utat, 2015 júliusára pedig elkészült Seregélyes elkerülője is. A most megvalósuló 2,9 km hosszú szakasz megépítésével 2018 nyarára teljessé válik a 62. sz. főút rehabilitációja, a 11,5 tonnás burkolatmegerősítés fejlesztése. A kivitelezés indító sajtótájékoztatóján jelen volt Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője és fejlesztési biztosa, Dr. Simon László, Fejér megye kormánymegbízottja, Egriné Ambrus Andrea, Szabadegyháza polgármestere és Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője.

Tovább

Folytatódik a Kecskemét északi elkerülő építése

November elején megkezdik a 445. sz. főút Kecskemét északi elkerülő újabb ütemének, az M5 autópálya és az 5. sz. főút közötti út kivitelezési munkálatait. A 3,3, km hosszú szakasz megépítésével 2018. IV. negyedévére teljessé válik a Kecskemétet északról elkerülő út.

Tovább

Megkezdődik a Várpalota elkerülő II. ütemének építése

A 8. sz. főút Veszprém-Várpalota közötti szakaszának megépítésével a 8. sz. főúton Székesfehérvár – Veszprém között megvalósul az átkelési szakasz kiváltása, illetve Várpalota mentesül a napi közel 20.000 áthaladó gépjármű zajától és levegőszennyezésétől. Az elkerülő út II. ütemének alapkőletételi ünnepségén beszédet mondott Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Talabér Márta, Várpalota polgármestere és Mayer András, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Tovább

Megnyílt a forgalom előtt a székesfehérvári nyugati elkerülő út III. üteme

A 7 km hosszú, új nyomvonalon megépült 2×2 forgalmi sávos elkerülő út III. befejező üteme határidőre elkészült. Az út átadásával a közlekedés gyorsabb és biztonságosabb lesz, jelentősen mérséklődik a zajterhelés, csökken a tranzitforgalom Székesfehérváron és megszűnnek a főleg a nyári időszakra jellemző dugók.

Tovább

NYÁRON MÁR HASZNÁLHATJÁK AZ AUTÓSOK A SZÉKESFEHÉRVÁRI NYUGATI ELKERÜLŐ UTAT

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában 2014-ben kezdődött a székesfehérvári elkerülő út építése. A kivitelezés befejező munkálatairól dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Törő Gábor országgyűlési képviselő, Brájer Éva, Maroshegy és Szigli István, Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője, valamint Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója tartottak helyszínbejárással egybekötött sajtótájékoztatót.

Tovább

2018 tavaszára befejeződik a Csorna elkerülő építése

Ünnepélyes keretek között letették a települést elkerülő út második ütemének alapkövét 2016. május 19-én, Csornán. A rendezvényen Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kiemelte: 2010 után már eddig is több mint 33 kilométeren épült ki autóúti kapcsolat Győr és Csorna között.

Tovább