NYÁRON MÁR HASZNÁLHATJÁK AZ AUTÓSOK A SZÉKESFEHÉRVÁRI NYUGATI ELKERÜLŐ UTAT

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában 2014-ben kezdődött a székesfehérvári elkerülő út építése. A kivitelezés befejező munkálatairól dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Törő Gábor országgyűlési képviselő, Brájer Éva, Maroshegy és Szigli István, Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője, valamint Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója tartottak helyszínbejárással egybekötött sajtótájékoztatót.

Tovább

2018 tavaszára befejeződik a Csorna elkerülő építése

Ünnepélyes keretek között letették a települést elkerülő út második ütemének alapkövét 2016. május 19-én, Csornán. A rendezvényen Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kiemelte: 2010 után már eddig is több mint 33 kilométeren épült ki autóúti kapcsolat Győr és Csorna között.

Tovább

ELKÉSZÜLT FÉNYESLITKE ELKERÜLŐ ÚTJA

Megvalósult a Fényeslitkét és Komorót keleti irányból elkerülő útszakasz, biztosítottá vált a fényeslitkei ipari park közvetlen megközelíthetősége a 4. sz. főút irányából a Záhony térség közútfejlesztése keretében ma átadott Fényeslitke elkerülő szakasszal. Az ünnepélyes átadón részt vett Seszták Miklós, az NFM minisztere, a térség országgyűlési képviselője, Tilki Attila, országgyűlési képviselő, Bogáti János, miniszteri biztos, Mártha Mihály Tibor, Fényeslitke polgármestere és Mayer András, a NIF Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Tovább

ÁTADTÁK A 61. SZ. FŐÚT NAGYKANIZSÁT ELKERÜLŐ SZAKASZÁT

Megvalósult a közvetlen összeköttetés az M7-es sztrádával és jelentős mértékben tehermentesült a város a 61. sz. főút Nagykanizsát elkerülő szakaszának megépülésével. A fejlesztést lezáró ünnepélyes átadáson részt vett Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, Manninger Jenő, megyei fejlesztési biztos, Dénes Sándor polgármester és Kardos Gábor, a NIF. Zrt. műszaki igazgatója.

Tovább

Tart még a forgalomba helyezési eljárás a 10-es út új nyomvonalú szakaszánál

A mai hatósági bejáráson a közlekedési hatóság további forgalombiztonságot javító módosításokat kért. A kivitelező ezeket a kiegészítő munkálatokat a holnapi napon elvégzi. A forgalomba helyezési  eljárás előreláthatólag csütörtökön befejeződik. A közlekedők előtt az elkerülő út várhatóan pénteken megnyílik.

Tovább

Megnyílik a közlekedők előtt a Nyíregyháza elkerülő második szakasza is

A 338. sz. főút Nyíregyháza nyugati elkerülő szakasz II. ütemének megépítése az M3 autópálya és a 36. sz. főút között teremt kapcsolatot egy új autópálya-csomóponton keresztül. Az autósok már egy éve használhatják az elkerülő út első, 2,2 km hosszú szakaszát, ami a Kálmánházi úttal köti össze a sztrádát.

Tovább

Ütemterv szerint halad a várpalotai elkerülő építése

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósul a Várpalotát elkerülő út megépítése, amivel a település mentesül a napi közel 20.000 áthaladó gépjármű zajától és a levegő szennyezésétől. A kivitelezés előrehaladásáról Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője, a Belügyminisztérium államtitkára, Talabér Márta, Várpalota polgármestere és Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője tartottak sajtótájékoztatót. 

Tovább

Megkezdődött a Nyíregyháza elkerülő II. ütemének építése

A Nyíregyháza  nyugati elkerülő út I. ütemét az M3 autópálya és 3317. j. út közötti szakaszt 2014. október 31-én forgalomba helyeztük. Az elkerülő út 4,5 km hosszú szakaszának megépítésével az M3 autópálya és a 36. sz. főút között teremt kapcsolatot egy új autópálya-csomóponton keresztül.

Tovább

Elkezdődik a Nádasdi elkerülő építése

A 2×1 sávos kiépítésű 7,7 km új nyomvonalú szakasz keleti irányból kerüli el Nádasd települést 5,53 km hosszban. A különleges földrajzi elhelyezkedés miatt a 76. sz. főút egy 2,19 km hosszú új nyomvonalával egyben Hegyhátsál és Katafa közös elkerülésére is lehetőség nyílik. A 86. és a 76. sz. főutak valamint a 7446. j. utak keresztezésére egy körforgalmi csomópont alakítunk ki. A szakasz végén visszacsatlakozva a 86. sz. főút meglévő nyomvonalára 1,97 km hosszúságú 11,5 tonnás burkolat megerősítést végzünk. A beruházás keretében öt szintbeni csomópontot, hat hidat, köztük a 125 m hosszú Csörnöc patak hídjának teljes felújítását hajtjuk végre, valamint 5.456 m2 zajvédő fal építünk mindkét oldalon a Nádasd-hegyaljai részen.

A kivitelezést a közbeszerzésen nyertes COLAS Út Zrt. végzi nettó 6.742.767.996 forint értékben. A beruházás 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával valósul meg.

Tovább

Megkezdődik a seregélyesi elkerülő út építése

Eredményes volt közbeszerzés eljárás, így a  munkálatok ősszel megkezdődhetnek és várhatóan 2015 nyarán befejeződhetnek. Az elkerülő megépítése tehermentesíteni fogja a forgalom hatásától Seregélyes belvárosát. A 62. sz. főút mellett fekvő Seregélyest egy új 2 x 1 sávos, 10,5 km hosszú út segítségével lehet majd elkerülni. A beruházás keretében az új nyomvonalon 3 db felüljáró épül: a […]

Tovább