Nyíregyháza mentesül a tranzitforgalom alól

A 338. sz. főút Nyíregyháza nyugati elkerülő utolsó két ütemének forgalomba helyezésével a megyeszékhelyen várhatóan megszűnnek a torlódások. A teherforgalom, illetve a nemzetközi kamionforgalom is elkerüli a várost. Az átadási ünnepségen beszédet mondott Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Kovács Péter, a NIF Zrt. műszaki igazgató-helyettese.

Tovább

ÁTADTÁK A NAGYLAK KELETI ELKERÜLŐT

Biztonságosabb és kényelmesebb lesz a speciális szállítmányok számára a határállomás megközelítése Nagylaknál a keleti elkerülőnek köszönhetően. A környező települések pedig mentesülnek az áthaladó teherforgalomtól. Az útszakasz átadó ünnepségén beszédet mondott Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, Locskai Zoltán, Nagylak polgármestere és Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatója.

Tovább

Látványosan, ütemterv szerint zajlik a Győrt keletről elkerülő út befejező, harmadik szakaszának építése

A három építési ütemben megvalósuló, összesen 13,4 km hosszú új nyomvonalon Győrt keletről elkerülő út az M1 autópályát fogja összekötni a 14. sz. főúttal. Az elkerülő út M1 autópálya és Vonal út közötti szakasza 2015 szeptemberére készült el, a Vonal út és az 1. sz. főút közötti ütemet december 22-e óta már használhatják a közlekedők. A kivitelezési munkálatokról Simon Róbert Balázs, a térség országgyűlési képviselője, Győr-Moson-Sopron megye fejlesztési biztosa és Karcagi Orsolya, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója számolt be.

Tovább

2018 VÉGÉRE TELJESSÉ VÁLIK A KECSKEMÉTET ÉSZAKRÓL ELKERÜLŐ ÚT

Tavaly augusztusban elkészült a 5. sz. és a 44. sz. főút közötti, 2×1 sávos kialakítású, 10,3 km hosszú elkerülő. A most épülő, az M5 autópálya és az 5. sz. főút közötti, 3,3, km hosszú szakasz megépítésével 2018. év végére teljessé válik a Kecskemétet északról elkerülő út. A II. ütem alapkőletételi ünnepségén jelen volt Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára, Dr. Zombor Gábor, a térség országgyűlési képviselője, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere és Mayer András, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese.

Tovább

Ünnepélyesen átadták a Zalalövő elkerülőt

A Zalalövőt keletről 2×1 sávon, 10,7 km hosszan elkerülő utat 2016. november 4-től már használhatják az autósok. Az ünnepélyes átadáson jelen volt Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, Manninger Jenő, miniszteri biztos, országgyűlési képviselő, Pintér Antal Zalalövő polgármestere és Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója.

Tovább

HOLNAP DÉLTŐL FELLÉLEGZIK ZALALÖVŐ

Péntek 12.00 órakor megnyílik a Zalalövőt keletről 2×1 sávon, 10,7 km hosszan elkerülő út. Az új nyomvonalon megépült útszakasz megnyitásával Zalalövő település tehermentesül az átmenő nagyarányú gépjárműforgalom alól. Zalalövőn naponta eddig átlagosan 5.363 egységjármű haladt át a 86. sz. főúton, melynek 60%-a nehézgépjármű volt.

Tovább

Befejező munkálatok zajlanak a Győr keleti elkerülő második szakaszán

Új nyomvonalon, 2×1 sávon alakítjuk ki a 813. sz. főút Győrt keletről elkerülő útszakaszát. A 4,4 km hosszú út első, az M1 autópálya és Vonal út közötti szakasza 2015 szeptemberére készült el. A jelenleg épülő 3,8 km hosszú második ütem a Vonal út és az 1. sz. főút között fog kapcsolatot biztosítani. A kivitelezés aktuális helyzetéről sajtótájékoztató keretében számolt be: Simon Róbert Balázs, országgyűlési képviselő, a megyei fejlesztések miniszteri biztosa, és Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója.

Tovább