Csütörtökön feszültség alá helyezik a nyáron elkészülő vasúti vonalszakaszt

A Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti vasútvonalat 15,7 km hosszban újítják fel, a fejlesztés részeként közel 13 kilométeren teljesen új nyomvonalon építenek 160 km/órás sebességre alkalmas, kétvágányú pályát. A beruházás nagyvasúti villamosítási kivitelezési munkái februárban elkészültek. A megépült felsővezeték-hálózatot 2021. március 11-én 8 órától feszültség alá helyezik.

Tovább

Újra zavartalanul járható a pusztaszabolcsi Adonyi úti átjáró

Az Ercsi elágazás és a Pusztaszabolcs állomás közötti vasúti pálya korszerűsítéséhez kapcsolódóan átépült az Adonyi úti átjáró. Az októberben bevezetett terelést a mai napon megszüntették, így a csomópontot zavartalanul használhatják a közlekedők.

Tovább

Megnyílt Százhalombattán a Városkapu úti körforgalom

A Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti, 15,7 km hosszú vasútvonal átépítéséhez kapcsolódó százhalombattai Városkapu úti csomópont kiépítése befejeződött, így a korábban lezárt útszakaszt a mai naptól ismét használhatják a közlekedők.

Tovább

MEGNYITJÁK AZ OLAJMUNKÁS UTAT SZÁZHALOMBATTÁN

Az Olajmunkás út lezárására 2020. április elsején került sor a MOL Dunai Finomító környezetében lévő, vasút felett átívelő ideiglenes közúti híd bontása, illetve további munkálatok elvégzése miatt.

Tovább

FORGALMIREND-VÁLTOZÁSRA KELL SZÁMÍTANI SZÁZHALOMBATTÁN

2020. március 30-án átadták a forgalomnak a MOL Dunai Finomító környezetében lévő, vasút felett átívelő közúti hidat. A korábbi híd meghosszabbítására a Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti, 15,7 km hosszú vasútvonal-szakasz felújításához kapcsolódó pályabővítés miatt volt szükség. Az új hídra történő átterelést követően megkezdődik az addig használt hídprovizórium elbontása.

Tovább

Átadják a forgalomnak a százhalombattai olajfinomító előtti közúti felüljárót

A Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti, 15,7 km hosszú vasútvonal-szakasz felújításának keretében 11,4 km hosszan teljesen új nyomvonalon épül ki a kétvágányú pálya. A pályabővítés miatt a MOL Dunai Finomító környezetében lévő, vasút felett átívelő közúti híd meghosszabbítására volt szükség. A hidat, az átépítési munkálatok idejére a forgalom elől lezárták, a zavartalan közlekedés fenntartásának érdekében egy ideiglenes híd épült. A sikeres műszaki szemlét és hatósági engedélyezési eljárást követően az átépített közúti hidat birtokba vehetik a közlekedők.

Tovább

Megnyitották a pusztaszabolcsi Akácfa utcai vasúti átjárót

Az Ercsi elágazás és Pusztaszabolcs állomás között a meglévő pálya korszerűsítéséhez kapcsolódóan, a tervezettnél két nappal korábban megnyitották Pusztaszabolcson az Akácfa utcai útátjárót, így már a mai naptól használhatják az arra közlekedők.

Tovább