LETETTÉK AZ IPOLYDAMÁSD ÉS CHĽABA (HELEMBA) KÖZÖTT ÉPÜLŐ HÍD ALAPKÖVÉT

Újabb magyar-szlovák határmenti kapcsolatot fejleszt a NIF Zrt. az Ipolydamásd és Chľaba (Helemba) közötti határhíd-, valamint a hozzá tartozó csatlakozó utak építésével. Az alapkőletétellel egybekötött nyitórendezvényen Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere és Andrej Doležal, a Szlovák Köztársaság közlekedési és építésügyi minisztere tartottak ünnepélyes nyitóbeszédet.

Tovább

LÁTVÁNYOS VIDEÓ AZ ÚJ HÍDSZERKEZETRŐL

Február végén elkészült a Déli összekötő vasúti Duna-híd új, harmadik hídszerkezete, ahol rövidesen megkezdődik a vágányok építése is. Az új hídszerkezeten vezet majd át a Déli Körvasút harmadik vágánya idén tavasztól, az első vonat április végén haladhat majd át rajta. 2022 végéig pedig a meglévő két hidat is újra cserélik.

Tovább

Helyére emelték az új Komáromi Duna-híd első acél elemeit

Fontos mérföldkőhöz érkezett a kivitelezés, az acél pályaszerkezet első elemei megérkeztek a beruházás helyszínére. A helyszínen Sitku László, a Hódút Zrt. hídépítési igazgatója, Peter Kunkela az SSC képviselője és Juhász Zoltán a NIF Zrt. útfejlesztési igazgató-helyettese tartott sajtótájékoztatót.

Tovább

Megkezdődött az új Komáromi Duna-híd kivitelezése

Az új Duna-híd megépülése után közvetlen teherforgalmi kapcsolat jön létre Komáromnál Magyarország és Szlovákia között. Ennek köszönhetően a városok elkerülésével és nagyobb kerülőút nélkül közlekedhetnek majd a gépjárművek a két ország között.

Tovább

Vegyes forgalmú Tisza- híd megvalósítása

Szegeden, a Tisza folyón tervezett vegyes forgalmú, közúti-vasúti híd építéséhez szükséges előkészítő tanulmányok készítése és egyéb szükséges vizsgálatai már megvalósultak, illetve megvalósulásuk folyamatban van. A projekt keretében a tervezett beruházás környezetvédelmi munkarésze elkészült, a környezetvédelmi engedélyt tavaly év végén a NIF Zrt. megkapta. Az előkészítés uniós és hazai források felhasználásával valósult meg.

Tovább

ÁTADTÁK AZ OROSHÁZI ÚTI FELÜLJÁRÓT

Az autósok dinamikusabban, a gyalogosok és kerékpárosok pedig biztonságosabban haladhatnak a ma átadott új, Orosházi úti közúti felüljárón. Békés megye első ferdekábeles hídjának avatásán Vantara Gyula, a térség országgyűlési képviselője, megyei fejlesztési biztos kiemelte: olyan felüljáróval gazdagodott a város, amely Békéscsaba városképét a következő évtizedekre meghatározza

Tovább

Videón az új szolnoki mederhíd betolása

4 óra alatt toltuk a helyére az 1000 tonnás acél déli mederhidat a Szolnok-Szajol vasúti szakaszon! Az északi mederhidat október 5–11. között teljes vágányzár mellett terheltük rá a végleges helyére. Köszönjük a munka kapcsán végzett kiemelkedő mérnöki teljesítményt!   A betolásról készült videót az alábbi linkeken megtekintheti: https://www.youtube.com/watch?v=ePzfWcBc3Kc&list=UUxhpaeqYj28OLTi8NMOFhqQ https://www.facebook.com/video.php?v=373192012853946&set=vb.235960079910474&type=2&theater

Tovább

MINDÖSSZE 7 NAP ALATT ÚJ TISZA-HIDAT KAP A SZOLNOK-SZAJOL VASÚTI SZAKASZ

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában a vasútfejlesztésben egyedülálló technológiával, 36 óra alatt 3300 tonna acélszerkezetet megmozgatásával előbb kitolták a régi hidat, majd a mai nap folyamán az új hídszerkezetet betolják. A Szolnok-Szajol vasúti szakaszon zajló hídépítés különleges technológiájáról és a folyamatban lévő munkálatokról Hegmanné Nemes Sára, az NFM vagyonpolitikáért felelős államtitkár, Szalay Ferenc Szolnok város polgármestere és Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője tartottak sajtótájékoztatót 2014. október 6-án, Szolnokon.

Tovább

Elkezdődik a Nádasdi elkerülő építése

A 2×1 sávos kiépítésű 7,7 km új nyomvonalú szakasz keleti irányból kerüli el Nádasd települést 5,53 km hosszban. A különleges földrajzi elhelyezkedés miatt a 76. sz. főút egy 2,19 km hosszú új nyomvonalával egyben Hegyhátsál és Katafa közös elkerülésére is lehetőség nyílik. A 86. és a 76. sz. főutak valamint a 7446. j. utak keresztezésére egy körforgalmi csomópont alakítunk ki. A szakasz végén visszacsatlakozva a 86. sz. főút meglévő nyomvonalára 1,97 km hosszúságú 11,5 tonnás burkolat megerősítést végzünk. A beruházás keretében öt szintbeni csomópontot, hat hidat, köztük a 125 m hosszú Csörnöc patak hídjának teljes felújítását hajtjuk végre, valamint 5.456 m2 zajvédő fal építünk mindkét oldalon a Nádasd-hegyaljai részen.

A kivitelezést a közbeszerzésen nyertes COLAS Út Zrt. végzi nettó 6.742.767.996 forint értékben. A beruházás 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával valósul meg.

Tovább