Megkezdődnek a bicskei intermodális csomópont munkálatai

A NIF Zrt. beruházásban kezdődnek meg a bicskei vasútállomás intermodális átszállókapcsolatainak fejlesztési munkálatai. A projekt célja többek között a közösségi közlekedés színvonalának javítása, valamint a szolgáltatás minőségének növelése a közlekedők igényeinek megfelelően. A kivitelezési munka indulásáról tartott sajtótájékoztatót Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Nyiszter Tamás, a MÁV beruházási vezérigazgató-helyettese, Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese és Bálint Istvánné, Bicske város polgármestere.

Tovább

LETETTÉK A KAPOSVÁRI INTERMODÁLIS CSOMÓPONT ALAPKÖVÉT

Kaposváron 2020 elejére a vasútállomás mellé közös kiszolgáló helyiségbe költözik a helyi és távolsági autóbusz-pályaudvar. Ezzel könnyebb, egyszerűbb és gyorsabb lesz az átszállás a közlekedési eszközök között. A Kaposvár IMCS alapkőletételi ünnepségén jelen volt Szita Károly, Kaposvár polgármestere, Veszprémi László, a MÁV Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese és Mayer András, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese.

Tovább

ALÁÍRTÁK AZ EGER INTERMODÁLIS CSOMÓPONT EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSÁT

Eger is becsatlakozott azon városok körébe, ahol intermodális csomópont kialakítása segíti majd a közösségi közlekedést. A kormány tervei szerint Debrecenben, Kaposváron, Nyíregyházán, Miskolcon, Székesfehérváron, Tatbányán és Egerben az központi közlekedési csomópontoknak köszönhetően az utasok jóval könnyebben, gyorsabban és egyszerűbben szállhatnak át autóbuszról vonatra, helyi járatról távolságira, valamint az utastájékoztatás is összehangoltan, egységes felületen történik majd. […]

Tovább

ALÁÍRTÁK A KAPOSVÁRI INTERMODÁLIS CSOMÓPONT KIVITELEZŐI SZERZŐDÉSÉT

Kaposváron indulhat el az ország első intermodális csomópontjának kivitelezése 2018 tavaszán. A városban meglévő helyi és távolsági autóbusz-pályaudvarok közös felületen közös kiszolgáló épületbe költöznek közvetlenül a vasútállomás mellé, amellyel közös peron is létesül. A kivitelezői szerződés ünnepélyes aláírásán jelen volt Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, Szita Károly, Kaposvár polgármestere, Gelencsér Attila, Somogy megye 1. sz. választókörzetének országgyűlési képviselője és Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatója.

Tovább

Mérföldkő: Debrecenben épül meg a Modern Városok Program keretében először az Intermodális Közösségi Közlekedési Központ

Ünnepélyesen aláírták a beruházó, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és Debrecen városa közötti együttműködési megállapodást az Intermodális Közösségi Közlekedési Központ (Főpályaudvar) kialakítására. A fejlesztés célja egy modern, a különböző közlekedési módok közötti közvetlen kapcsolatot megteremtő központ kialakítása. Egy helyen lesz a helyi és helyközi autóbusz pályaudvar, a vasútállomás, a villamos végállomás és a trolibuszok megállóhelye, megkönnyítve és meggyorsítva a Debrecenbe érkező, illetve a Debrecenből induló utasok közlekedését. Az eseményen jelen volt Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Papp László, Debrecen polgármestere, Kósa Lajos frakcióvezető, a város korábbi polgármestere és Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatója.

Tovább