Ünnepélyes keretek között letették az R67 alapkövét

Kaposvár és az M7 autópálya között 46,5 kilométeren négysávos, a közbeeső településeket elkerülő gyorsút épül. Az első ütem keretében 2019 őszére elkészül a 33,2 km hosszú, Kaposfüred és Látrány elkerülő közötti szakasz. A beruházás alapkövét Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Gelencsér Attila, Somogy megye 1. választókerületének országgyűlési képviselője, Witzmann Mihály, Somogy megye 4. választókerületének országgyűlési képviselője, Móring József Attila, Somogy megye 3. választókerületének országgyűlési képviselője, a megye fejlesztési biztosa, Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatója tették le 2017. november 22-én, Látrányban.

Tovább

ALÁÍRTÁK A KAPOSVÁRI INTERMODÁLIS CSOMÓPONT KIVITELEZŐI SZERZŐDÉSÉT

Kaposváron indulhat el az ország első intermodális csomópontjának kivitelezése 2018 tavaszán. A városban meglévő helyi és távolsági autóbusz-pályaudvarok közös felületen közös kiszolgáló épületbe költöznek közvetlenül a vasútállomás mellé, amellyel közös peron is létesül. A kivitelezői szerződés ünnepélyes aláírásán jelen volt Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, Szita Károly, Kaposvár polgármestere, Gelencsér Attila, Somogy megye 1. sz. választókörzetének országgyűlési képviselője és Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatója.

Tovább

Augusztusban megkezdődhet a 67. sz. főút Kaposvár és M7 közötti szakaszának kivitelezése

A fejlesztésnek köszönhetően Kaposvár gyorsforgalmi úthálózaton keresztül lesz elérhető, ezáltal a város még jobban bekapcsolódhat a hazai gazdasági folyamatokba. A beruházást követően a menetidő 9 perccel csökken a megyeszékhely és az M7-es autópálya között. A kivitelezői szerződés ünnepélyes aláírásán jelen volt Homolya Róbert, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatója.

Tovább

Egyszerre három gépóriás dolgozik a dél-balatoni vasútvonalon

Szántód-Kőröshegy – Balatonszentgyörgy, illetve Fonyód – Kaposvár közötti szakaszon is nagygépek dolgoznak a vasútvonal fejlesztésén. A kivitelezés aktuális helyzetéről és a jelenleg is folyó munkálatokról sajtótájékoztatón számolt be, Gelencsér Attila, Somogy megye 1. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, Witzmann Mihály, Somogy megye 4. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, Völgyesi Zsolt, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezető igazgatója, Dobos […]

Tovább

Nyáron megkezdődhet a formabontó, akusztikus útszakaszt is tartalmazó R67 építése

A 33,2 km hosszúságú gyorsúti szakaszon Magyarországon, Kelet-Európában először, a megújuló, 2×2 sávosra bővülő 67-es sz. főút Kaposvár felé vezető szakaszán építünk 500 m hosszan akusztikus aszfaltot, ami stílszerűen a Republic ikonikus dalát, a 67-es úton című slágert „játssza” majd. A kiviteli közbeszerzési eljárás eredményesen lezárult, a nyertes kivitelező az S+S R67 Konzorcium (STRABAG Építő Kft., STRABAG AG és SOLTÚT Kft. közös ajánlattevők). A kivitelezés uniós és hazai források felhasználásával valósul meg, nettó 65,7 milliárd forint értékben.

Tovább

FOLYATÓDIK A DÉL-BALATONI VASÚTVONAL FELÚJÍTÁSA

Szeptemberben folytatódik a dél-balatoni vasútvonal korszerűsítése Szántód-Kőröshegy-Balatonszentgyörgy között, valamint Kaposvár-Fonyód vonalon. A fejlesztés kivitelezési munkálatai vágányzár mellett zajlanak. Mindkét vasútvonalon annak megfelelően ütemeztük a felújítási munkálatokat, hogy 2017 nyarán a menetrend szerinti vonatforgalom ismét megindulhasson a Balaton déli partján.

Tovább