Hivatalosan is befejeződött a 47. sz. főút Hódmezővásárhely elkerülő projekt

Másfél év alatt, határidőre elkészült a 47. sz. főút Hódmezővásárhely elkerülő szakasza. A projekt záróeseményén ünnepi beszédet mondott Dr. Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere. A beruházás részleteit Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatója és Oláh Péter, a Colas Közlekedésépítő Zrt. területi főmérnöke ismertette.

Tovább

PRÓBATERHELÉS A 47 SZ. FŐÚT HÓDMEZŐVÁSÁRHELY ELKERÜLŐ SZAKASZ KÖRHÍDJÁN

A műszaki átadás- átvétel megkezdése előtti befejező munkálatok zajlanak a 47 sz. főút Hódmezővásárhely elkerülő szakaszán. Ennek részeként 2018. február 9-én és 10-én a Szeged felőli végcsomópontban épülő körhíd próbaterhelése történik. Az eseményről Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere és Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője tartott sajtótájékoztatót.

Tovább

Célegyenesben a 47. Sz. Főút Hódmezővásárhely elkerülő szakaszának építése

A befejező munkálatok megkezdésével októbertől célegyenesbe fordul a 47 sz. főút Hódmezővásárhely elkerülő szakaszának – 2016 novembere óta tartó – építése. A munkák aktuális állásáról Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere és Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője tartott sajtótájékoztatót.

Tovább

MEGKEZDŐDÖTT A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI ELKERÜLŐ ÉPÍTÉSE

Az elmúlt évtizedekben Békéscsaba és Szeged között megépült Békéscsaba és Orosháza elkerülője. 2015-ben közel 25 milliárd forint értékben, 61 km hosszan a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában befejeződtek Békéscsaba és Szeged között a főút 11,5 tonnás burkolaterősítési és kerékpárút építési munkálatai. A fejlesztés utolsó ütemeként épül meg a megyei jogú várost elkerülő 12,7 km hosszú útszakasz, így 2018 tavaszára tehermentesül az átmenő forgalom, illetve a káros környezeti hatások alól Hódmezővásárhely megyei jogú városa is. Az alapkőletételi ünnepségen jelen volt B. Nagy László, Csongrád megye fejlesztési biztosa, Almási István Hódmezővásárhely polgármestere és Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója.

Tovább