Szerdán megnyílik a 10-es út új nyomvonalú elkerülője

A 10. sz. főút új nyomvonala 2015. október 31-re elkészül. Jövő hét elején megkezdődik a forgalomba helyezési eljárás, az elkerülőt koronaélen belül szerdai napon már használhatják a közlekedők. A forgalom megindulását követően a Bécsi úti vasúti átjáró megszűnik.

Tovább

Megnyílik a közlekedők előtt a Nyíregyháza elkerülő második szakasza is

A 338. sz. főút Nyíregyháza nyugati elkerülő szakasz II. ütemének megépítése az M3 autópálya és a 36. sz. főút között teremt kapcsolatot egy új autópálya-csomóponton keresztül. Az autósok már egy éve használhatják az elkerülő út első, 2,2 km hosszú szakaszát, ami a Kálmánházi úttal köti össze a sztrádát.

Tovább

Befejeződött a 8. sz. főút korszerűsítése Vasvár és Szemenye között

A 8. sz. főút felújítása Vas megyében két szakaszon 8,2 milliárd forint értékben 24 km hosszan végzett a NIF Zrt. 11,5 tonnás burkolatmegerősítést. Július végén a Körmend-Vasvár települések közötti felújítás fejeződött be, most pedig Szemenye és Vasvár között is már szélesebb úton, biztonságosan lehet közlekedni.

Tovább

Biztonságosan az 53. sz. főúton az országhatárig

Az 53. sz. főút 11,5 tonnás burkolatmegerősítésével és szélesítésével biztonságosabbá vált az autósok és nehézgépjárművek közlekedése az országhatártól az 55. sz. főútig. Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: az elmúlt években országszerte közel 850 kilométeren mentek végbe hasonló beruházások. A teljes hossz több mint tizedén, 95 kilométeren elvégzett munkálatok Bács-Kiskun megye útjainak állapotát javították.

Tovább

Felújított úton Baja és Tataháza között

Az 55. sz. főút felújítása Szegedtől Bajáig közel 80 km hosszan valósul meg. Június végén az új nyomvonalú mórahalmi elkerülő út forgalomba helyezésével az 55. sz. főúton közel 60 km hosszan a települések érintése nélkül lehet biztonságosan közlekedni. Szeptember végén befejeződött a Kelebia és Tataháza közötti felújítás, jövő héten pedig a Szeged és Mórahalom közötti korszerűsítés készül el.

Tovább

FORGALOMTERELÉS A BÉCSI ÚTI VASÚTI ÁTJÁRÓNÁL

Várhatóan péntek hajnaltól a Bécsi úton lévő kertészet előtt a 10. sz. főút új nyomvonalának építése miatt október végéig új forgalomterelés lép érvénybe. A közlekedők az eddig megszokott irány helyett, az Óbudai Egyetem és a Waldorf iskola közötti szakaszon, a Bécsi úton a kertészet és a lakópark oldalán közlekedhetnek, közbe zárva az újonnan kialakuló munkaterületet, ahol a vállalkozó vízelvezető, csatornázási és útburkolatépítési munkákat végez.

Tovább

ÚJABB KÖZEL 20 KM-EN FEJEZŐDÖTT BE A 47. SZ. FŐÚT KORSZERŰSÍTÉSE

A 47. sz. főút felújítását három szakaszban Békéscsaba-Orosháza, Orosháza-Hódmezővásárhely és Algyő-Szeged között 61 km hosszan végzi a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a beruházó NIF Zrt. Csongrád megyében az Orosháza-Békéscsaba közötti szakasz átadási ünnepségén jelen volt Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Almási István Hódmezővásárhely polgármestere és Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatója.

Tovább

Határidőre elkészült a Márkó és Herend közötti szakasz korszerűsítése

A 8. sz. főút Márkó és Herend közötti 5,3 km hosszú szakaszának átadási ünnepségén jelen volt Navracsics Tibor, Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa, Jánszky László, Herend polgármestere és Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója.

Tovább