Lezárult az IronCurtainCycling projekt

Az IronCurtainCycling projekt keretében a magyar és szlovén partnerekből álló nemzetközi partnerség azon dolgozott 3 és fél évig, hogy közös kerékpáros turisztikai desztinációt alakítson ki a határrégió területén. A komplex fejlesztések hatására létrejött egy összefüggő kerékpárút hálózat az EV13 útvonal mentén, kialakult több kerékpárosbarát szolgáltatáskör, valamint sikerült közös, határon átnyúló kínálatcsomagokat megalkotni. A projekt tevékenységeinek köszönhetően a szlovén-magyar határvidék még vonzóbbá tudott válni a kerékpáros turisták számára.

Tovább

Átadták a Lendvadedes-Dedeskecskés és Lendvahosszúfalu (Dolga Vas) közötti kerékpáros összeköttetést

A megépült közel 2 km hosszú útszakasz hozzájárul a magyarországi kerékpározható úthálózat bővüléséhez és a határmenti közlekedés fejlesztéséhez. Az átadó ünnepségén beszédet mondott Vigh László, Zala megye 1. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, Pácsonyi Imre, a Zala megyei közgyűlés alelnöke és Vizi Norbert, NIF Zrt. projektiroda-vezetője.

Tovább

Kerékpáros összeköttetés épül Lendvadedes-Dedeskecskés-Dolga Vas (Lendvahosszúfalu) között

A most épülő útszakaszok hozzájárulnak a magyarországi kerékpározható úthálózat bővüléséhez, a határmenti közlekedés fejlesztéséhez. Az alapkőletételi ünnepségén jelen volt Vigh László, Zala megye 1. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese és parlamenti államtitkára, Mag. Klemen Potisek, a Szlovén Köztársaság Infrastrukturális Minisztériumának államtitkára, Dr. Pál Attila, Zala megyei közgyűlés elnöke és Kondrik Kornél, a NIF Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese.

Tovább