ÁTADTÁK AZ M70 AUTÓPÁLYA LETENYE-TORNYISZENTMIKLÓS KÖZÖTTI SZAKASZÁT

Gyorsabban és biztonságosabban érhetik el mostantól a szlovén határt az autósok. Az M70 autópálya Letenye-Tornyiszentmiklós közötti szakaszának átadóján beszédet mondott Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikai és fogyasztóvédelmi államtitkára, a térség országgyűlési képviselője és Kondrik Kornél, a NIF Zrt. gazdasági vezérigaztó-helyettese. Az eseményt megelőzően a nagykanizsai székhelyű Teker Egyesület kerékpárosai avatták fel az új pálya egy részét.

Tovább

MAGASABB, ERŐSEBB ÁRVÍZVÉDELMI TÖLTÉS ÉPÜLT AZ M70 AUTÓÚT MENTÉN

A fejlesztésnek köszönhetően a jövőben Murarátkán elkerülhetőek, megelőzhetőek lesznek a települést hirtelen elöntő villámárvizek. A beruházáshoz kapcsolódóan Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója, Mórocz József, a Magyar Közút Nzrt. Zala Megyei Igazgatóságágnak igazgatója és Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője tartott sajtótájékoztatót.

Tovább

Megvalósul az M70 autóút Letenye-Tornyiszentmiklós országhatár közötti szakasz 2×2 sávossá bővítése

A beruházásnak köszönhetően 2019 őszére biztonságosabbá válik az érintett útszakasz, és nő a közlekedés színvonala, rövidül a menetidő Letenye és Tornyiszentmiklós között. Hosszabb távon megvalósul Murarátka település környezetében az emberi, természeti és épített környezet megóvása. Az ünnepélyes nyitórendezvényen beszédet mondott Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára, Dr. Sifter Rózsa, Zala megye kormánymegbízottja és Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója.

Tovább

Uniós támogatással megépült az M7 autópálya Letenye-országhatár közötti szakasz

A szakasz a már megépült M7 autópálya letenyei elválási csomópontjából kiindulva, az építendő Mura-hídon keresztül éri el az országhatárt. Az építési szakaszon a VPOP beruházásában határátkelő létesült. A Mura-híd Horvátország és Magyarország közös beruházásában valósult meg. A híd 216 m hosszú. A hídon közvilágítást alakítottak ki. A fejlesztés hazai és uniós források felhasználásával valósult meg.

Tovább