Új autópálya csomópont készült el a Balatonnál

Az M7 autópálya új csomópontjával közvetlenül elérhetővé vált a 710. sz. főút, amely Balatonakarattyát és Balatonkenesét megkerülve Balatonfűzfőnél csatlakozik a 71. sz. főútba. A beruházásnak köszönhetően várhatóan a főszezoni torlódások is jelentősen csökkennek majd. Az átadási ünnepségen beszédet mondott Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Takács Szabolcs, Veszprém megye kormánymegbízottja, Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, és Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatója.

Tovább

Letették az M76 gyorsforgalmi út Zalaegerszeg – M7 autópálya közötti szakaszának alapkövét

A fejlesztésnek köszönhetően Zalaegerszeg 2×2 sávos úttal csatlakozik majd az ország gyorsforgalmi úthálózatához. Az alapkőletételi ünnepségen beszédet mondott Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, Horváth István, megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért felelős államtitkár, Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára, Vigh László, Zala megye 1. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, Manninger Jenő, Zala megye 2. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, és Mayer András, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese.

Tovább

Új különszintű csomópont épül az M7 – 710. sz. főút csatlakozásánál

A beruházás keretében új autópálya csomópont 1. ütemét építjük ki az M7 autópályán új gyűjtő-elosztó sávokkal, a meglévő 710. sz. főút bekötésével. Az alapkőletételi ünnepségen Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, Dr. Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár, Veszprém megye fejlesztési biztosa, Takács Szabolcs, Veszprém megye kormánymegbízottja és Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója mondott beszédet.

Tovább

MEGVALÓSULT A KAPACITÁSBŐVÍTÉS AZ M7 AUTÓPÁLYA, ÉRD, IPAROS ÚTI CSOMÓPONTJÁBAN

Augusztustól az új, kibővített érdi csomóponton keresztül érhető el az M7-es autópálya. A beruházásnak köszönhetően megszűnik a korábbi – a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban rendszeres torlódások miatt kialakuló – komoly balesetveszély. Az úthibák megszűntetése és a korszerűbb aszfaltburkolatnak köszönhetően csökken a járművek amortizációja és a gépjárművek okozta zajterhelés, az új zöldfelület létesítésének hála élhetőbbé válik a környék. Az átadási ünnepségen jelen volt Dr. Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője, az NFM energiaügyért felelős államtitkára, dr. Szűcs Lajos, Pest megye fejlesztési biztosa, Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, T. Mészáros András, Érd polgármestere, Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója és Loppert Dániel a NIF Zrt., kommunikációs igazgatója.

Tovább

MA KORA DÉLUTÁNTÓL MEGNYÍLIK AZ M7-M0 AUTÓPÁLYA, TÖRÖKBÁLINTI CSOMÓPONTJA

Kora délutántól már az M7-M0 autópálya törökbálinti csomópontjától közvetlenül is le lehet hajtani Törökbálint irányába. A beruházás eredményeképpen javul Érd és Törökbálint megközelíthetősége, csökken a városi tranzitforgalom. Az átadási ünnepségen részt vett Dr. Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője, az NFM energiaügyért felelős államtitkára, dr. Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja, Elek Sándor, Törökbálint polgármestere és Mayer András, a NIF Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Tovább

Uniós támogatással megépült az M7 autópálya Letenye-országhatár közötti szakasz

A szakasz a már megépült M7 autópálya letenyei elválási csomópontjából kiindulva, az építendő Mura-hídon keresztül éri el az országhatárt. Az építési szakaszon a VPOP beruházásában határátkelő létesült. A Mura-híd Horvátország és Magyarország közös beruházásában valósult meg. A híd 216 m hosszú. A hídon közvilágítást alakítottak ki. A fejlesztés hazai és uniós források felhasználásával valósult meg.

Tovább

MÁJUS 22-TŐL, MA ÉJSZAKA SÁVLEZÁRÁS A KIVITELEZÉS ALATT LÉVŐ M0 AUTÓÚT M1-M7 KÖZÖTTI SZAKASZÁN

Magasságkorlátozó kapuk bontási munkálatai miatt 2015. május 22-én, pénteken várhatóan 20:00 órától 05:00 óráig forgalomkorlátozás lesz az M0, M1-M7 közötti szakaszán két helyszínen. A forgalomkorlátozás mindkét irány esetében sávszűkítésekkel jár és a közútkezelő valamint rendőri irányítás mellett zajlik, a forgalmat egyszerre maximum 10 percig állítják meg. Kérjük az autósok türelmét és megértését. 

Tovább