Korszerűsítik a debreceni vasútvonal Püspökladány-Ebes szakaszát

Emelkedik a vasúti szolgáltatás színvonala, korszerű vasúti létesítmények szolgálják ki az utazóközönséget 2020 őszétől Püspökladány és Ebes között. A beruházás alapkövét 2017. augusztus 28-án tették le Hajdúszoboszlón. Az eseményen ünnepi beszédet mondott Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára, Bodó Sándor, a térség országgyűlési képviselője, dr. Tiba István, Hajdú-Bihar megye fejlesztési biztosa, Veszprémi László, a MÁV Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese és Somodi László, a NIF Zrt. vasútfejlesztési igazgatója.

Tovább

2017 nyarán megkezdődhet a Püspökladány-Ebes közötti vasúti pálya korszerűsítése

2015-ben befejeződött a teljeskörű felújítás a 100-as és a 120-as vasúti vonal közös szakaszán, a Szolnok-Szajol 6,4 km hosszú vasúti pályán, illetve a 100-as vasútvonalon Szajol-Püspökladány között 67,7 km hosszan. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában folytatódik tovább a fejlesztés, megjelent a Püspökladány-Ebes közötti vasúti vonalszakasz korszerűsítésére vonatkozó közbeszerzési ajánlati felhívás. A 31 km hosszú, kétvágányú, villamosított vasúti vonalszakasz nyílt vonalainak és állomások átmenő fővágányainak teljes átépítése valósul meg 160 km/h pályasebességre és 225 kN tengelyterhelésre. Eredményes közbeszerzési eljárás esetén várhatóan 2017 májusában a nyertes kivitelezővel megköthető a szerződés, így a munkálatok 2017 nyarán elkezdődhetnek és 2020-ra befejeződhetnek.

Tovább

Átadtuk a legnagyobb hazai nagyvasúti beruházás közel 70 km hosszú szakaszát

Befejeződött a teljeskörű korszerűsítés a 100-as vasútvonal Szajol-Püspökladány közötti szakaszán. A 2011-ben indult beruházás keretében 67,7 km vasúti pálya újult meg. A beruházás három kivitelezési tender keretében valósult meg: a Szajol-Kisújszállás, a Kisújszállás-Püspökladány vasúti vonalszakasz pályafelújítása, illetve a teljes vonalszakasz biztosítóberendezési és távközlési munkájának elvégzése.

Tovább