Jelentős kapacitásnövekedést biztosít a Százhalombatta-Pusztaszabolcs vasútvonalon üzembe helyezett új elektronikus biztosítóberendezés

Új elektronikus biztosítóberendezés, korszerű utastájékoztatási és távközlési rendszer épült ki a 40a. számú vasútvonal Százhalombatta-Pusztaszabolcs szakaszán. A biztosítóberendezés üzembe helyezése megtörtént, jelenleg a forgalomszabályozó próbaüzem zajlik, hogy rövidesen elindulhasson a használatbavételi eljárás is.

Tovább

FÉLPÁLYÁS TERELÉS A PUSZTASZABOLCSI ADONYI ÚTON

Az Ercsi elágazás (kiz.)– Pusztaszabolcs (bez.) vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítményeinek korszerűsítése kapcsán a pusztaszabolcsi Adonyi út átépítése félpályás terelés mellett valósul meg 2020. október 19-től előreláthatólag 2020. november 13-ig. A félpályás terelésre kizárólag munkaidőben kell számítani 07:00 és 17:00 óra között, tehát éjszaka 2 x 1 sávon haladhat a forgalom. Türelmüket köszönjük! Ercsi […]

Tovább

MEGNYITJÁK AZ OLAJMUNKÁS UTAT SZÁZHALOMBATTÁN

Az Olajmunkás út lezárására 2020. április elsején került sor a MOL Dunai Finomító környezetében lévő, vasút felett átívelő ideiglenes közúti híd bontása, illetve további munkálatok elvégzése miatt.

Tovább

Megnyitották a pusztaszabolcsi Akácfa utcai vasúti átjárót

Az Ercsi elágazás és Pusztaszabolcs állomás között a meglévő pálya korszerűsítéséhez kapcsolódóan, a tervezettnél két nappal korábban megnyitották Pusztaszabolcson az Akácfa utcai útátjárót, így már a mai naptól használhatják az arra közlekedők.

Tovább

Átadják a forgalomnak a százhalombattai ideiglenes közúti hidat

A Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti, 15,7 km hosszú szakasz felújításának keretében 12,98 km hosszan teljesen új nyomvonalon épül ki a kétvágányú pálya. A pályabővítés miatt a MOL Dunai Finomító környezetében lévő, vasút felett átívelő közúti híd meghosszabbítása szükséges. A híd, az átépítési munkálatok ideje alatt le lesz zárva a forgalom elől. A zavartalan közlekedés fenntartásának érdekében egy új, ideiglenes híd épült.

Tovább