Zárókonferencia a HUSRB/1601/21/0003 “Közút létesítése határátkelőhöz Kübekháza – Rábé Térségében”

 2019. október 22-én került megrendezésre a “Közút létesítése határátkelőhöz Kübekháza (HU) és Rábé (SRB) térségében“ című projekt zárókonferenciájára Újvidéken (Novi Sad). A projekt az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósult meg. A zárókonferencián a projektben résztvevő projekt partnerek valamint vajdasági intézmények tartottak előadásokat a projekt megvalósításával, jelentőségével kapcsolatosan. Az előadók között szerepelt: Ognjen […]

Tovább

ÁTADTÁK A KÜBEKHÁZA – RÁBÉ HATÁRON ÁTNYÚLÓ ÖSSZEKÖTŐ UTAT

Magyarország és Szerbia között tovább erősödik a kapcsolat a Kübekházát és Rábét összekötő út megépítésével. A beruházás átadó ünnepségén beszédet mondott Ivica Dacic, szerb külügyminiszter, Jadranka Joksimovic, szerb európai integrációs miniszter és Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Tovább

Megvannak a Kübekháza – Rábé határon átnyúló összekötő út megvalósítását végző nyertes kivitelezők

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában valósul meg a Kübekházát és Rábét összekötő út fejlesztése. A most épülő útszakaszok hozzájárulnak a határmenti és határon átnyúló közlekedés és ezzel a szomszédos Szerbiával való kapcsolat fejlesztéséhez. A szerződések aláírásának apropóján Kern Imre, Szerbia infrastruktúra-fejlesztési államtitkára, Biljana Vuksanović, a Szerbia Útjai Közvállalat ügyvezető igazgatója, és Kondrik Kornél, a NIF Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese tartott közös sajtókonferenciát tegnap Belgrádban, ahol ismertették a beruházás részleteit.

Tovább