Megújult a Kelenföld-Százhalombatta vasútvonal

Befejeződtek a munkálatok és hivatalosan is átadták a Kelenföld és Százhalombatta között megújult vasúti pályát. Az 53,8 milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően 120 km/órás sebességgel közlekedhetnek a vonatok a 20,5 km hosszú Pest megyei vonalszakaszon.

Tovább

Csütörtökön feszültség alá helyezik a nyáron elkészülő vasúti vonalszakaszt

A Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti vasútvonalat 15,7 km hosszban újítják fel, a fejlesztés részeként közel 13 kilométeren teljesen új nyomvonalon építenek 160 km/órás sebességre alkalmas, kétvágányú pályát. A beruházás nagyvasúti villamosítási kivitelezési munkái februárban elkészültek. A megépült felsővezeték-hálózatot 2021. március 11-én 8 órától feszültség alá helyezik.

Tovább

Megnyílt Százhalombattán a Városkapu úti körforgalom

A Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti, 15,7 km hosszú vasútvonal átépítéséhez kapcsolódó százhalombattai Városkapu úti csomópont kiépítése befejeződött, így a korábban lezárt útszakaszt a mai naptól ismét használhatják a közlekedők.

Tovább

MEGNYITJÁK AZ OLAJMUNKÁS UTAT SZÁZHALOMBATTÁN

Az Olajmunkás út lezárására 2020. április elsején került sor a MOL Dunai Finomító környezetében lévő, vasút felett átívelő ideiglenes közúti híd bontása, illetve további munkálatok elvégzése miatt.

Tovább