Forgalmirend-változás Szolnokon

A Szolnoki Hetényi Géza Megyei Kórház-Rendelőintézetnél történő kanyarodósávos csomópontok építése és jelzőlámpás forgalomirányítás bevezetése elnevezésű projekt kivitelezésénél a marási és aszfaltozási munkák megkezdése miatt a Swietelsky Kft. 2022. július 1-től ideiglenes forgalomkorlátozást vezet be.

Tovább

Biztonságosabbá válik a közlekedés Szolnokon

A szolnoki közúti közlekedés szempontjából kiemelt gócpontnak számító Hetényi Géza Megyei Kórház -Rendelőintézet és a Tószegi út között biztonságos és balesetmentes csomóponti bővítéseket hajt végre a NIF Zrt.

Tovább

2016 év végén megkezdődhetnek az M4 gyorsforgalmi út M0-Cegléd közötti szakaszának kivitelezési munkálatai

A 4. számú főút az Alföld első számú közlekedési tengelye, ezért az M4 gyorsforgalmi út megvalósítása kiemelt fontosságú. A települések elkerülésével és a jelenlegi 2×1 sávos út 2×2 sávos gyorsforgalmi úttá történő kiépítésével, az áthaladó tranzitforgalom biztonságosabb és gyorsabb levezetése érhető el. Szolnok megyei jogú város jobb elérhetőségét szolgáló gyorsforgalmi úti kapcsolatot a Nemzeti Fejlesztési […]

Tovább

Korszerű burkolat, szélesebb sávok és kerékpárút is épült Hatvan és Jászfényszaru között

Befejeződött a 32. sz. főút felújítása Hatvan és Jászfényszaru között. A 9,9 km hosszú 11,5 tonnás burkolaterősítést követően a felújított útszakaszon biztonságosabban közlekedhetnek az autósok. Az átadási ünnepségen részt vett Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára, Boldog István, Jász-Nagykun-Szolnok megye miniszteri biztosa, Pócs János, a térség országgyűlési képviselője és Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója.

Tovább

ÜTEMTERV SZERINT HALAD A SZOLNOK-SZAJOL VASÚTI VONALSZAKASZ FELÚJÍTÁSA

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában valósul meg a 6,4 km hosszú vasúti pálya felújítása. A fejlesztés tavaly év elején indult, 85%-os uniós és 15% hazai forrás felhasználásával. A kivitelezés előrehaladásáról Szalay Ferenc Szolnok polgármestere és Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója tartottak sajtótájékoztatót. 

Tovább

Videón az új szolnoki mederhíd betolása

4 óra alatt toltuk a helyére az 1000 tonnás acél déli mederhidat a Szolnok-Szajol vasúti szakaszon! Az északi mederhidat október 5–11. között teljes vágányzár mellett terheltük rá a végleges helyére. Köszönjük a munka kapcsán végzett kiemelkedő mérnöki teljesítményt!   A betolásról készült videót az alábbi linkeken megtekintheti: https://www.youtube.com/watch?v=ePzfWcBc3Kc&list=UUxhpaeqYj28OLTi8NMOFhqQ https://www.facebook.com/video.php?v=373192012853946&set=vb.235960079910474&type=2&theater

Tovább

MINDÖSSZE 7 NAP ALATT ÚJ TISZA-HIDAT KAP A SZOLNOK-SZAJOL VASÚTI SZAKASZ

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában a vasútfejlesztésben egyedülálló technológiával, 36 óra alatt 3300 tonna acélszerkezetet megmozgatásával előbb kitolták a régi hidat, majd a mai nap folyamán az új hídszerkezetet betolják. A Szolnok-Szajol vasúti szakaszon zajló hídépítés különleges technológiájáról és a folyamatban lévő munkálatokról Hegmanné Nemes Sára, az NFM vagyonpolitikáért felelős államtitkár, Szalay Ferenc Szolnok város polgármestere és Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője tartottak sajtótájékoztatót 2014. október 6-án, Szolnokon.

Tovább