VÁGÁNYZÁR A DÉL-BALATONI VASÚTVONALON

Megkezdődik a dél-balatoni vasútvonal következő, Szántód-Kőröshegy-Balatonszentgyörgy közötti szakaszának felújítása. A fejlesztés előkészítési munkálatokkal indul és vágányzár mellett zajlik.

Tovább

FOLYTATÓDIK A DÉL-BALATONI VASÚT KORSZERŰSÍTÉSE

Eredményesen zárult a közbeszerzési eljárás a dél-balatoni vasút újabb, Szántód-Kőröshegy – Balatonszentgyörgy közötti 53 km hosszú szakaszának fejlesztése, valamint Kaposvár – Fonyód vasútvonal korszerűsítése kapcsán. A kiírásra három konzorcium adott be érvényes ajánlatot. Köztük a legolcsóbbat a Déli part 2016 Konzorcium (tagjai: R-Kord Építőipari Kft., V-Híd Zrt., Swietelsky Vasúttechnika Kft.) nyújtotta be nettó 72,38 milliárd forint értékben.

Tovább

MEGNYÍLT AZ ÁTHELYEZETT AQUINCUMI HÉV MEGÁLLÓ

Kényelmesebben elérhető a vasút az új helyre költöztetett H5-ös HÉV állomásról, amelyet mától vehetnek birtokba az utasok. A Zsófia utcánál átépült, a korábban szintén áthelyezett Aquincum MÁV vasúti megállóhoz telepített állomás immár intermodális csomópontként működik. A szerelvények mostantól csak az újonnan épült peronnál állnak meg. A korábbi, kerítéssel elzárt peronszakasz mentén megszűnt a közlekedés. A […]

Tovább

Használatba vették az autósok a váci vasútállomás új parkolóit

A beruházás során a deákvári és a Duna-part felőli oldalon 353 gépkocsi elhelyezésére alkalmas P+R épült. A biciklisek szintén most kialakított, 70 férőhelyes B+R parkolóban helyezhetik el kerékpárjukat. A fejlesztés során az állomásnál 3 K+R (ideiglenes várakozóhely) is létesült.

Tovább

Rövidebb menetidő, korszerű állomások a felújított dél-balatoni vasútvonalon

Befejeződött a 30-as számú vasútvonal Lepsény-Szántód-Kőröshegy közötti szakaszának teljes körű korszerűsítése. Az átadó ünnepségen Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy a fejlesztés jövő tavasszal újabb 53 kilométeren tovább folytatódik Balatonszentgyörgyig.

Tovább