Átadtuk a legnagyobb hazai nagyvasúti beruházás közel 70 km hosszú szakaszát

Befejeződött a teljeskörű korszerűsítés a 100-as vasútvonal Szajol-Püspökladány közötti szakaszán. A 2011-ben indult beruházás keretében 67,7 km vasúti pálya újult meg. A beruházás három kivitelezési tender keretében valósult meg: a Szajol-Kisújszállás, a Kisújszállás-Püspökladány vasúti vonalszakasz pályafelújítása, illetve a teljes vonalszakasz biztosítóberendezési és távközlési munkájának elvégzése.

Tovább

2016-ban megkezdődik az esztergomi vasútvonal villamosítása

A mai napon megjelent a kiviteli közbeszerzési felhívás az esztergomi vasútvonal villamosítása tárgyában. Eredményes közbeszerzést követően 51 km hosszan Rákosrendezőtől Esztergomig a NIF Zrt. beruházásában valósul meg a vonalszakasz villamosítása.

Tovább

Holnap reggeltől újra megáll a H5-ös jelzésű HÉV Aquincumnál

A Budapest-Esztergom vasútvonal fejlesztése során átépítettük és új helyszínre helyeztük át az Aquincum MÁV vasúti megállóhelyet. Korábban a Pók utca felőli oldalon helyezkedett el, most pedig a Zsófia utcánál található meg. Az új vasúti megállóhelyen a kétvágányú pályaszakasz kiépítése mellett liftek, perontetők és utastájékoztató rendszer segíti a komfortos, kényelmes vasúti közlekedést.

Tovább

Keddtől újra használható az utascsarnok

Az ideiglenes peronokat az utascsarnokon, az új aluljárón és az elkészült új peronon keresztül lehet megközelíteni 2015. szeptember 15-én reggel 03.00 órától. A kivitelezés jelenlegi állásáról dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója tartottak sajtótájékoztatót.  

Tovább

Egységes Európai Vasúti Rádióhálózat előkészítése

Az EIREN (European Integrated Railway Radio Enhanced Network – Egységes Európai Vasúti Rádióhálózat) az EU vasúti rendszerei közötti interoperablitást megteremtő célok egyik eszköze. Jelenleg ahány ország, annyi kommunikációs rendszert használnak a vasúti közlekedésben. Az EIREN (GSM-R) segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a különböző országok vasútjai egységes és azonos kommunikációs platformot használjanak főként az egymással kommunikáló berendezések, annak érdekében, hogy határokon átnyúló szolgáltatást tudjanak nyújtani. Jelenleg lezáráshoz közeledik a GSM-R projekt 1. üteme, amely folytatásának előkészítése jelen előkészítési projekt célja.

Tovább

Vágányzár lesz a dél-balatoni vasútvonalon

A vágányzár idején vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat 2015.09.07.-2015.09.11-ig Szabadbattyán és Szántód-Kőröshegy között. Ezt követően 2015.09.12-től – 2015.09.26-ig a vágányzár Lepsény – Szántód-Kőröshegy között lép hatályba. 2015.10.05 -21 között 6 alkalommal éjszakánként is vágányzár korlátozza a vasúti forgalmat, mely korlátozás azonban a személyszállító vonatok nagy részét nem érinti.

Tovább

ÚJRA ELINDUL A VONATKÖZLEKEDÉS BUDAPEST ÉS ESZTERGOM KÖZÖTT

2015. augusztus 20-án újra elindul a vasúti forgalom az esztergomi vonal teljes 53 km-es szakaszán a Nyugati pályaudvar és Esztergom között. Augusztus 31-től óránként két vonatpár közlekedik, a legkedvezőbb gyorsított járatok esetében 17 perces menetidő csökkenés lesz. A magyar kormány az egész ország fejlődésének egyik zálogaként tekint a hazai vasúthálózatra, ezért jelentős lépés, hogy a 120 éve használatban lévő esztergomi szakasz több évtizedes lemaradást pótló fejlesztése megvalósult – jelentette ki Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Solymáron, a vasútvonal ünnepélyes átadási ünnepségén 2015. augusztus 19-én.

Tovább

Hétvégén teljes vonatkizárással járó vágányzár lesz Békéscsaba állomáson

2015. augusztus 14-én (péntek), este 11 órától augusztus 17-én (hétfő) hajnali 4 óráig vágányzár lesz Békéscsabán. Az említett időszakban a vállalkozó egyebek mellett az állomásfejek átépítését, a hozzá kapcsolódó biztosító berendezések és a felsővezeték átalakítását végzi. Az utasokat minden irányba vonatpótló autóbuszok szállítják, amelyek az állomás előtti térről indulnak.

Tovább

MEGNYÍLT AZ ÚJ VITORLÁS UTCAI ALULJÁRÓ

Ma délután az autósok birtokba vehették az új 2×1 sávos közúti aluljárót. Az aluljáró átadásával a nyári forgalmi torlódások mérséklődnek, a közlekedők gyorsan és biztonságosan érhetik el a Balaton partját. Az eddigi szintbeni vasúti keresztezést kiváltottuk és így már nem kell várakozni a Vitorlás utcai vasúti átjárónál. A gyalogosok és a kerékpárosok a megszokott helyen kelhetnek át a vasúton, azonban ezt már biztonságosan tehetik meg, hiszen külön fénysorompóval láttuk el a gyalogos átkelőhelyet.

Tovább

ELKÉSZÜLT A 4433-AS JELŰ ÚT BÉKÉSCSABÁN

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában valósul meg a békéscsabai vasútállomás átépítése. A fejlesztés keretében befejeződött a 4433. jelű út kiépítése, amelyet 2015. július 27-én reggeltől forgalom-és sebességkorlátozás mellett használhatnak az autósok. 

Tovább